پنجشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۳۸۷ - ۱۵:۳۳
۰ نفر

نرگس فقیهی: گوجه‌سبز از جمله میوه‌های متفاوت بهاری است که به صورت‌های مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد.

آشپزی

 اگرچه متداول‌ترین نوع مصرف این میوه به‌صورت خام است ولی شما می‌توانید از آن در طبخ خورشی خوشمزه نیز استفاده کنید.

پختن این خورش را به آن دسته از افرادی که به طعم ترش علاقه‌مندند و معمولا در خورش‌هایشان از ترشی‌هایی مانند آبغوره یا آبلیمو استفاده می‌کنند، پیشنهاد می‌کنیم.

در پخت خورش گوجه‌سبز – مانند خورش‌های کرفس و کنگر – از سبزی‌هایی مثل نعنا و جعفری استفاده می‌شود؛ فقط با این تفاوت که در این خورش دیگر نیازی به آبغوره یا آبلیمو برای ترش کردن نیست؛ گوجه‌سبز خودش ترشی لازم غذا را تامین می‌کند.

 مواد لازم:

- گوجه‌سبز، 250 گرم
- گوشت قیمه‌ای، 500 گرم
- پیاز، 2 عدد متوسط
- نعنای تازه، 150 گرم
- جعفری تازه، 150 گرم
- رب‌ گوجه‌فرنگی، یک قاشق‌ سوپ‌خوری
- زعفران ساییده‌شده، نوک قاشق چای‌خوری
- نمک و زردچوبه، به مقدار لازم
- آرد سفید، یک قاشق سوپ‌خوری

 طرز تهیه:

1 - ابتدا چوب گوجه‌سبزها را گرفته و پس از شستن کنار بگذارید. نعنا و جعفری را به صورت جداگانه پاک کرده و پس از شستن و ضدعفونی کردن به‌صورت ریز خرد کنید و داخل سبدی بریزید تا آب اضافه آنها خارج شود.

2 - پیازها را پوست کنده و به‌صورت خلالی خرد کنید. در یک قابلمه مناسب مقداری روغن بریزید و روی حرارت قرار دهید تا داغ شود.

سپس پیازها را به آن اضافه کرده و بگذارید تا تغییر رنگ دهد. حین سرخ ‌شدن، مقداری زردچوبه نیز روی پیاز بریزید.

وقتی که پیاز کمی سرخ شد، تکه‌های گوشت را اضافه کنید و همراه با پیاز و زردچوبه در روغن تفت دهید.

پس از گذشت چند دقیقه، کمی نمک روی گوشت بپاشید و پس از اضافه کردن آب، در ظرف را بگذارید و صبر کنید تا  گوشت به‌طور‌ کامل بپزد.

3 - در تابه دیگری مقدار کمی روغن بریزید و نعنا و جعفری خردشده را در آن تفت دهید.

تقریبا بعد از یک‌ساعت‌و‌نیم – که گوشت مراحل پایانی پخت را طی کرد – نعنا و جعفری سرخ شده را به آن اضافه کنید و حدود یک ربع پس از آن، گوجه‌سبز را نیز به این مخلوط بیفزایید.

4 - آرد را در یک کاسه کوچک ریخته و به آن کمی آب سرد اضافه کنید و با چنگال آن‌قدر هم بزنید تا آرد در آب حل شود، سپس به خورش اضافه کنید.

نکته: اضافه کردن آرد برای لعاب‌دار شدن خورش انجام می‌شود.

5 - پودر زعفران را نیز در مقداری آب‌جوش حل کرده و همراه رب در غذا بریزید و بگذارید خورش جا بیفتد. معمولا نیم‌ساعت پس از اضافه کردن گوجه‌سبز به خورش، غذا آماده است.

نکته 1: پیش از آنکه از پخته شدن گوشت به‌صورت کامل مطمئن شوید، گوجه‌ها را به غذا اضافه نکنید زیرا گوجه‌سبز در اثر جوشیدن زیاد له می‌شود.

نکته 2: اگر گوجه‌سبزی که خریده‌اید از نوع خیلی ترش بوده یا اینکه شما تمایل بیشتری به طعم ترش و شیرین یا همان ملس دارید، یک یا 2قاشق چای‌خوری شکر نیز به خورش اضافه کنید.

نکته 3: اضافه کردن رب به این خورش اختیاری است. شما می‌توانید این خورش را بدون رب نیز بپزید.

کد خبر 50518

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار تغذیه و آشپزی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز