همشهری آنلاین: معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: علت ۹۵ درصد آتش‌سوزی جنگل‌های کشور بی‌احتیاطی، کم توجهی و حتی رفتار عمدی برخی سوء استفاده‌کنندگان برای بهره‌برداری بی‌رویه و غیرقانونی از زمین‌های جنگلی است.

علت ۹۵ درصد آتش‌سوزی جنگل‌های ایران بی‌احتیاطی یا عمدی است

به گزارش ایرنا، خلیل آقایی روز یکشنبه در نشست مشترک با مسئولان استان گلستان در دفتر استاندار اظهار داشت: آتش‌سوزی در همه جنگل‌های جهان اتفاق می‌افتد اما با اجرای طرح‌های پیشگیرانه و استفاده از تجهیزات مناسب می‌توان خسارت آن را تا اندازه زیادی کاهش داد.

وی بیان کرد: اگرچه در سال‌های گذشته تعداد و حجم آتش‌سوزی جنگل‌های ایران کاسته شد ولی باید به گونه‌ای برنامه‌ریزی شود که همین تعداد آتش‌سوزی هم در جنگل‌ها رخ نداده و عرصه مهم و ارزشمند منابع طبیعی در سایه اشتباه‌های عمدی و سهوی انسان‌ها نابود نشود.

رییس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری به اجرای طرح تنفس جنگل اشاره کرد و گفت: در نخستین سال اجرای این طرح نتیجه خوبی برای نگهداشت جنگل‌های ایران حاصل شد و امیدواری به احیای عرصه‌های نابود شده را افزایش داد.

آقایی بدون اشاره به جزییات طرح ادامه داد: برخی‌ها گمان می‌کنند با اجرای این قانون تامین چوب کشور دچار مشکل می‌شود اما تعرفه صفر درصدی واردات چوب و گسترش عرصه‌های زراعت چوب صنعتی، مشکل را برطرف خواهد کرد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: اکنون واردات و صادرات چوب بدون هیچ محدودیت و پرداخت تعرفه گمرکی انجام می‌شود تا کمبود احتمالی بازار در نتیجه ممنوعیت قطع درختان جنگلی احساس نشود.

آقایی گفت: افزون بر آن توسعه زراعت چوب صنعتی در زمین‌های شخصی و عرصه‌های منابع طبیعی یکی از اولویت‌های سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری است.

وی اظهار داشت: 30 درصد چوب‌های مورد نیاز داخل اکنون از درختان جنگلی تامین می‌شود که توسعه زراعت درختان صنعتی و واردات چوب، نیاز به بهره‌برداری از جنگل‌های کشور را به مقدار زیادی کاهش خواهد داد.

رییس سازمان جنگل‌‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور ادامه داد: زراعت چوب باصرفه و بسیار آسان‌تر از زراعت پر هزینه‌ای مانند برنج است که به عنوان نمونه با بهره‌برداری از گونه مشخص چوب صنعتی در هکتار می‌توان به سودآوری پنج میلیارد ریالی رسید.

وی یا یادآوری حمایت ویژه رهبر معظم انقلاب و دولت از طرح‌های سازمان جنگل‌ها گفت: اختصاص بودجه 200 میلیون دلاری از محل صندوق توسعه ملی برای اجرای طرح‌های سازمان جنگل‌‌ها، مراتع و آبخیزداری بیانگر این توجه ویژه است.

آقایی بیان کرد: با اختصاص این بودجه به استان‌ها 600 طرح آبخیزداری در گستره بیش از 700 هزار هکتار با هدف توسعه پوشش گیاهی، تامین آب کشاورزی و حفظ خاک اجرا خواهد شد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی به حمایت‌های سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری از طرح‌های گردشگری هم اشاره کرد و گفت: با حضور مردم در جنگل‌ها و عرصه‌های منابع طبیعی موافقیم اما شرط اصلی برای اجرای هر طرح گردشگری جنگلی، رعایت اصول حفظ عرصه‌ها و جلوگیری از تخریب آن است.

وی گفت: اگر سرمایه‌گذار متقاضی اجرای طرح در جنگل، علاوه بر بهره‌برداری، احیا و نگه‌داری آن را هم متعهد شود، هیچ مشکلی با اجرا نداریم.

رییس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور بیان کرد: به عنوان نمونه مجری طرح تله کابین رامسر حدود 10 هکتار برای بهره‌برداری طرح گردشگری در اختیار گرفت اما نگه‌داری 200 هکتار از جنگل‌های منطقه را پذیرفت که این گونه طرح‌ها، مورد حمایت جدی سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور در همه استان‌ها است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی برای سرکشی از اجرای طرح‌های مرتبط با نگهداشت جنگل‌های هیرکانی و موضوع‌های مرتبط به استان گلستان سفر کرده است.

جنگل‌های هیرکانی با 40 میلیون سال عمر گنجینه‌ای از گونه‌های مختلف جنگلی بوده و از آستارا در غرب استان گیلان آغاز و با امتداد در مازندران تا گُلیداغ در شرق استان گلستان 800 کیلومتر طول و 20 تا 70 کیلومتر عرض دارد.

سهم استان گلستان از جنگل‌های هیرکانی افزون بر 452 هزار هکتار است.

کد خبر 413424

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار محیط زیست

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha