دوشنبه 2 مهر 1397 | به روز شده: 23 دقیقه قبل

HAMSHAHRIONLINE

The online version of the Iranian daily Hamshahri
ISSN 1735-6393
چهارشنبه 4 بهمن 1396 - 18:02:14 | کد مطلب: 396412 چاپ

چطور ویتامین‌ها با سرطان مبارزه می‌کنند؟

زندگی > سلامت - همشهری آنلاین:
ترکیب مناسبی از مواد غذایی حاوی ویتامین‌ها، می‌تواند خطر ابتلا به انواع سرطان‌ها را تا حد زیادی کاهش دهد.

انواع مواد مغذی برای مبارزه با سرطان در دسترس هستند اما مشکل این است که رژیم‌های غذایی ما اغلب فاقد مقادیر کافی از این مواد مغذی است:

  • کورکومین: كوركومين، ماده فعال بيولوژيك زردچوبه، علاوه بر اثرات آنتي ‌اکسيداني و ضد التهابي، اثرات ضد سرطاني و ويژگي‌های ممانعت از ايجاد سرطان را هم داراست.
  • ویتامین‌های گروه ب: بعضی تحقیقات نشان داده است که ویتامین‌های گروه ب از جمله اسید فولیک یا همان ویتامین ب ۹، می‌تواند خطر ابتلا به برخی سرطان‌ها را کاهش دهد. افرادی که اسید فولیک بیشتری دریافت می‌کنند، خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ و سرطان کبد کمتر است. فولات، برای سلول‌ها و بافت‌های تکثیر یافته بسیار مفید است. برای مبتلایان به سرطان، مصرف مکمل فولات بسیار خوب است.
  • آنتی اکسیدان‌ها: آنتی اکسیدان‌ها، باعث قطع رشد سلول‌های سرطانی در محیط آزمایشگاهی شده اند. افرادی که مواد غذایی سرشار از آنتی اکسیدان‌ها مانند چای سبز می‌نوشند و از سیگار اجتناب می‌کنند، کمتر در معرض خطر سرطان مری هستند.
  • سلنیوم: در مناطقی از جهان که سطح سلنیوم خاک بالا است، مرگ و میر کمتری ناشی از سرطان ریه، سینه، روده بزرگ، تخمدان، گردن رحم، مثانه، لوزالمعده و سرطان مری گزارش شده است. از آنجا که بدن نیاز کمی به این ماده معدنی دارد، انجمن سرطان آمریکا توصیه کرده است که با یک رژیم غذایی سالم و همراه با مقدار زیادی میوه‌ها و سبزیجات می‌توان این میزان سلنیوم را به دست آورد. آجیل، غذاهای دریایی، غلات سبوس‌دار، گوشت و مرغ، نیز حاوی سلنیوم هستند.
  • امگا ۳: برخی تحقیقات نشان می‌دهد زنانی که دو بار در هفته ماهی‌های چرب مصرف می‌کنند کمتر دچار ابتلا به سرطان آندومتر می‌شوند. با این حال روغن ماهی فواید دیگری هم دارد از جمله این که منجر به جلوگیری از بیماری‌های قلبی یا سکته مغزی می‌شود ضمن این که با کاهش خطر ابتلا به افسردگی نیز ارتباط دارد.
  • بتاکاروتن: بتاکاروتن نوعی آنتی ‌‌اکسیدان مرتبط با ویتامین‎ آ ‎است که در میوه ‌‌ها و سبزیجات به رنگ نارنجی وجود دارد. هویج، طالبی، کدوحلوایی، زردآلو و انبه و همچنین سبزیجات با برگ سبز مانند اسفناج و کلم منابع غنی بتاکاروتن هستند که می‌توانند موجب کاهش خطر بروز‎ سرطان ‎‏‌‌شوند، با این حال بیش از ۵ هزار واحد بتاکاروتن در روز را نباید دریافت کرد.
  • ویتامین دی: مطالعات نشان داده اند کسانی که سطوح بالای ویتامین دی را دریافت می‌کنند، در معرض خطر کمتری از ابتلا به سرطان سینه، تخمدان، کلیه، روده، پانکراس، پروستات و سرطان‌های دیگر هستند. بیش از ۹۰ درصد از ویتامین دی از راه نور خورشید سنتز می‌شود اما بیشتر مردم به خاطر ترس از ابتلا به سرطان پوست کمتر در معرض نور آفتاب قرار می‌گیرند در حالی که استفاده از کرم‌های ضد آفتاب استاندارد و رعایت موارد جلوگیری از آفتاب سوختگی، خطر ابتلا به این سرطان را کاهش می‌دهد. دریافت روزانه هزار تا ۲ هزار وحد ویتامین دی در روز از طریق رژیم غذایی یا مکمل‌های این ویتامین برای جلوگیری از سرطان‌های یادشده مفید است.

منبع: *وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي

در همین زمینه: