یکشنبه 1 مهر 1397 | به روز شده: 36 دقیقه قبل

HAMSHAHRIONLINE

The online version of the Iranian daily Hamshahri
ISSN 1735-6393
یکشنبه 1 بهمن 1396 - 11:09:40 | کد مطلب: 396023 چاپ

کاهش ماده آلی خاک با سوزاندن بقایای محصولات کشاورزی

شهر > محیط زیست ایران - همشهری آنلاین:
مدیر جهاد کشاورزی بابلسر گفت: با سوزاندن بقایای محصولات کشاورزی ماده آلی خاک کاهش می‌یابد.

به گزارش ايسنا، حسن رزاقی با اشاره به این که کشاورزان بقایای محصولات خود را نسوزانند، اظهار کرد: از کشاورزان به ویژه کلزاکاران درخواست می شود علاوه بر خودداری از سوزاندن بقایای محصول، نسبت به افزودن بقایای گیاهی به خاک به همراه کود اوره با استفاده از ادوات مناسب خاک ورزی حفاظتی اقدام کنند.

وی با بیان این که بقایای گیاهان، جانوران و موجودات زنده ریز موجود در خاک ماده آلی گفته می‌شود، تصریح کرد: ماده آلی برای حاصلخیزی خاک در کشاورزی بسیار دارای اهمیت است.

مدیر جهاد کشاورزی بابلسر با اشاره به این که خاکی که دارای ماده آلی باشد ساختمان مناسب و تهویه خوبی دارد، گفت: افزایش قدرت جذب آب و عناصر غذایی، کاهش فرسایش خاک، بهبود رشد ریشه و غیره از فواید ماده آلی در خاک کشاورزی است.

رزاقی با بیان این که با سوزاندن بقایای محصولات کشاورزی ماده آلی در خاک کاهش می‌یابد، گفت: استفاده از کود سبز و کودهای آلی مانند ورمی کمپوست، اسید هیومیک و کودهای دامی پوسیده موجب افزایش ماده آلی و حاصلخیزی خاک کشاورزی می‌شود.