مجموع نظرات: ۰
سه‌شنبه ۱۲ دی ۱۳۹۶ - ۱۲:۴۰
۰ نفر

همشهری آنلاین: وزیر بهداشت در همایش غذای سالم گفت: مصرف روغن پالم سرطان‌زا نیست.

وزیر بهداشت

به گزارش همشهري آنلاين، سيد حسن هاشمي افزود: برخی از دوستان ممکن است با یک نفر رابطه مناسبی نداشته باشند و به مخابره اخبار خلاف در مورد این فرد به جامعه بپردازند. در مورد روغن پالم نیز چندین بار از قول بنده نقل شد که مصرف روغن پالم مضر و سرطان زاست که این مطالب دروغ بود و بنده چنین حرفی را به زبان نیاوردم اما در عين حال، مصرف زیاد روغن پالم ممکن است مضر باشد.

وزير بهداشت افزود: روغن پالم انواع مختلفی دارد که برخی از آن ممکن است مفید و برخی دیگر مضر باشد. اما مصرف آن در محصولاتی مانند بستنی یا شیرینی ضروری است.

هاشمی گفت: برخی افراد به دنبال القای افکار منفی و تخریب شخصی هستند و به جامعه عنوان می‌کنند که واردات روغن پالم، افزایش زیادی داشته در حالی که واردات روغن پالم از 750 هزار تن با عوارض کمتر از 5 درصد به کمتر از 450 هزار تن و با عوارض 30 درصد رسیده است و در حال حاضر که در ماه دهم سال هستیم، حدود300 هزار تن روغن پالم به کشور وارد شده و در این حوزه اقدامات بزرگی انجام شد و در مقابل، از تولید دانه‌های روغنی از جمله کلزا، حمایت شد.

وزیر بهداشت افزود: صنف قنادان با حضور در سفره مردم کام آنها را شیرین می‌کنند و امیدوارم افرادی که کام مردم را تلخ میکنند به این صنعت بپیوندند و در شرایطی که مردم نیاز به امید به آینده دارند، آنها را ناامید نکنند.

اظهار داشت: یکی از رسالت‌های وزارت بهداشت پیشگیری از بیماری‌ها و تامین سلامت مردم است و 80 درصد عوامل موثر بر سلامت در اختیار وزارت بهداشت نیست بلکه صنوف، دستگاه‌های دولتی و قانون گذاری، دستگاه‌های اجرایی، قوه قضاییه و رسانه‌ها که روح و روان مردم را تغذیه می‌کنند در این حوزه تاثیر گذار هستند. بنابراین مهم است که با این 80 درصد ارتباط منطقی داشته باشیم.

وزیر بهداشت تصریح کرد: اگر در حوزه‌های صنعت، راه و شهرسازی، فرهنگ رانندگی و دستگاه‌های نظارتی دقیق تر عمل و از آنها حمایت شود، میزان مرگ مردم به ویژه جوانان در حوادث جاده ای کاهش قابل توجهی خواهد یافت.

هاشمی خاطر نشان کرد: اگر عشق، محبت و نوع دوستی بین اقشار مختلف جامه تبلیغ و تشویق شود میزان نزاع و حسد، گرفتاری‌های ناشی از خودخواهی و منفعت طلبی کاهش خواهد یافت.

وزیر بهداشت یادآور شد: اگر در حوزه صنعت، غذا و رعایت استانداردها، قانون پذیر باشیم و نظارت کنیم نیازی به تعطیلی مدارس و استنشاق هوای آلوده نخواهیم داشت.

هاشمی یکی از مهمترین نیاز انسان را حس چشایی و تغذیه مواد غذایی خوش طعم عنوان کرد و گفت: بیماران و به ویژه افرادی که مبتلا به دیابت هستند می‌دانند که چه نعمتی را از دست داده اند و ما کمتر قدر این نعمت را می‌دانیم، بنابراین تداوم لذت بردن از تغذیه در گرو دو شرط است یکی اینکه افراد به حد کفایت بخورند و زیادی روی نکنند که این دستور دین است و دوم اینکه غذا باید سالم باشد.

وزیر بهداشت اضافه کرد: انسان همواره علاقه مند است که از مواهب الهی استفاده کند و در رسانه‌ها باید غذای خوب یا بد به مردم معرفی شود و هیچ فردی حق ندارد که براساس منافع شخصی و سودجویی مردم را از خوردن غذای مناسب محروم کند.

هاشمی با بیان اینکه هر انسانی از ابتدای زندگی تا پایان عمر علاقه مند به مصرف شیرینی جات است، افزود: نمی‌توان به مردم گفت شیرینی یا شکلات نخورید البته برخی بیماران نباید از این مواد غذایی استفاده کنند ولی مردم باید بدانند که افراط در هر حوزه ای مانند غذا خوردن و ورزش نکردن ممکن است خطرناک باشد بنابراین باید به اندازه مصرف شود.

وزير بهداشت با اشاره به افزایش آمار اضافه وزن و چاقی در میان مردم کشور گفت: نمی‌توان به مردم بگوییم که چیزی نخورید بلکه مصرف شیرینی باید همراه با فعالیت فیزیکی و تحرک بدنی باشد و اگر فردی نمی‌خواهد ورزش کند باید مصرف برنج، نان، نشاسته و شیرینی را کاهش دهد چرا که در غیر این صورت مصرف بالای آنها موجب چاقی، دیابت و بیماری‌های غیرواگیر می‌شود.

هاشمی اظهار داشت: مصرف بالای روغن، قند و نمک موجب می‌شود که سیستم لوله کشی بدن یا همان رگ‌ها بسته شود و بر اثر آن شاهد سکته‌های قلبی و مغزی و همچنین فشارخون و بیماری‌های غیرواگیر دیگر باشیم.

وزیر بهداشت با بیان این که 80 درصد مرگ مردم ایران به دلیل بیماری‌های غیرواگیر است، اضافه کرد: در دوران گذشته مردم بر اثر بیماری‌هایی مانند حصبه، آبله و مالاریا جان خود را از دست می‌دادند اما امروز علت مرگ و میر مردم بیشتر مربوط به سبک زندگی، نوع تغذیه و استفاده نامناسب از تکنولوژی است البته 50 درصد از مرگ مردم به دلیل بیماری‌های غیرواگیر قابل پیشگیری است.

هاشمی خاطرنشان کرد در دولت یازدهم و دوازدهم به سلامت توجه بیشتری شد و در جلسات شورای عالی سلامت و امنیت غذایی که هر شش ماه به ریاست رییس جمهور و عضویت 9 نفر از اعضای کابینه تشکیل می‌شود مصوباتی درخصوص کاهش قند، نمک و چربی در مواد غذایی به تصویب رسید.

کد خبر 394360

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار تندرستی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha