شنبه 25 آذر 1396 | به روز شده: 1 ساعت و 6 دقیقه قبل

HAMSHAHRIONLINE

The online version of the Iranian daily Hamshahri
ISSN 1735-6393
شنبه 11 آذر 1396 - 13:43:45 | کد مطلب: 391154 چاپ
یافته جدید پژوهشی؛

نوشیدن قهوه ریسک بیماری‌های کبدی را کاهش می‌دهد

زندگی > تغذیه - همشهری آنلاین:
نوشیدن منظم سه یا پنج فنجان قهوه ریسک سرطان کبد و سیروز کبدی را کاهش می‌دهد.

به گزارش خبرنگار مهر، طبق گزارش کالج لندن مصرف قهوه بر بیماری مزمن کبد، سرطان کبد و سیروز کبدی تاثیر دارد.

گریم الکساندر، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می‌گوید: «بیماری کبدی در حال افزایش است و بررسی این موضوع حائز اهمیت است که چقدر قهوه به عنوان یکی از معروف‌ترین نوشیدنی‌های جهان، و رژیم غذایی بر بیماری تاثیر دارد.»

طبق توصیه محققان، قهوه موجب کاهش ریسک بیماری‌های کبدی شده و لازم است بیماران به اطلاعات رژیم غذایی و توصیه‌های متخصصان مراقبت از سلامت دسترسی داشته باشند.

بررسی چندین مطالعه نشان می‌دهد مصرف قهوه در مقابل عدم مصرف قهوه با کاهش ۴۰ درصدی ریسک سرطان کبد مرتبط است اگرچه به نظر می رسد این رابطه به میزان دوز مصرفی وابسته است.

تحقیق محققان آمریکایی و ایتالیایی نشان می‌دهد مصرف قهوه با کاهش ریسک سیروز کبدی بین ۲۵ تا ۷۰ درصد مرتبط است.

تحقیق دیگر رابطه معکوس بین مصرف قهوه و ریسک بیماری مزمن کبدی را با میانگین کاهش ۲۵ تا ۳۰ درصد در افرادی که کمترین میزان مصرف قهوه را دارند و بالغ بر ۶۵ درصد در افراد دارای بالاترین میزان مصرف قهوه نشان می‌دهد.

جودی رایس، سرپرست تیم تحقیق از انجمن کبد بریتانیا، در این باره می‌گوید: «بیماری کبدی یک قاتل خاموش است که غالبا هیچ علامتی ندارد.»

محققان دریافتند قهوه موجب پیشگیری و در برخی مواقع کُند کردن روند پیشرفت بیماری کبدی می‌شود.