جمعه 2 آبان 1393 | به روز شده: 10 دقیقه قبل

HAMSHAHRIONLINE

The online version of the Iranian daily Hamshahri
ISSN 1735-6393
پنجشنبه 15 آذر 1386 - 21:35:56 | کد مطلب: 38473 چاپ

آشنایی با روش تهیه کلم‌ پلو

تغذیه > غذای اصلی - مریم رشدی :
کلم‌پلو از جمله پلوهای مخلوطی است که پخت آن در فصل پاییز رواج بیشتری دارد زیرا در این فصل علاوه بر کلم برگ – یا همان کلم‌پیچ – کلم قمری نیز یافت می‌شود.

پختن کلم‌پلو با هر دوی این کلم‌ها به طور جداگانه و حتی به صورت مخلوطی از 2 نوع کلم عملی است؛ البته با توجه به اینکه هر دو کلم از یک خانواده هستند، مزه و طعمی شبیه به هم دارند. دستور غذای زیر نیز با کلم قمری یا به قول بعضی‌ها کلم سنگی داده شده است.

  مواد لازم برای 8 نفر:-

  برنج، یک کیلوگرم
- کلم قمری، 2 عدد متوسط
- گوشت قیمه‌ای، 750 گرم
- پیاز، 2 عدد متوسط
- نمک، فلفل، زردچوبه و زعفران به میزان لازم
- روغن به مقدار لازم

  طرز تهیه:
1 – ابتدا برنج را شسته و در مقدار لازم آب خیس کنید؛ سپس پیازها را بشویید و پس از پوست‌کندن، به صورت خلالی یا ریز خرد کنید. کلم‌قمری‌ها را نیز شسته و پوست بگیرید؛ سپس به صورت نگینی خرد کنید.

2 – تابه‌ای نسبتا گود آماده کرده و مقداری روغن در آن بریزید و روی شعله اجاق گاز قرار دهید تا خوب داغ شود. سپس نیمی از پیازهای خردشده را با کمی زردچوبه در روغن تفت دهید تا پیاز نرم شود. پس از آن، گوشت قیمه‌ای را به پیاز داغ اضافه کرده و همراه آن تفت دهید. حالا 2 پیمانه آب به مواد بیفزایید و شعله اجاق گاز را زیاد کنید. وقتی آب به جوش آمد، شعله اجاق گاز را کم کرده و در تابه را بگذارید و صبر کنید تا گوشت بپزد. زمان لازم برای پخت گوشت حدود یک ساعت است. پس از پایان پخت گوشت، نمک، فلفل و زعفران را به اندازه مورد نیاز به آن اضافه کنید و 2 الی 3 دقیقه حرارت دهید و سپس زیر تابه را خاموش کرده و آن را کنار بگذارید.

3 – در تابه دیگری مقداری روغن ریخته و روی شعله اجاق گاز قرار دهید تا داغ شود؛ سپس باقیمانده پیازهای خرد شده را در روغن تفت دهید تا کمی طلایی رنگ بشود. پس از آن، کلم‌ها را – که به صورت نگینی خرد شده‌اند – به روغن و پیاز اضافه کرده و مقداری زعفران به آن بیفزایید و بگذارید روی اجاق گاز، تا پخته و نرم شوند.

4 – پس از تکمیل مرحله سرخ شدن، گوشت قیمه‌ای مخلوط با پیاز را به کلم‌های سرخ شده اضافه کنید. به این ترتیب، مایه کلم آماده است.

5 – حالا برنج را مانند روش معمول پخت برنج آب‌کشی، در آب جوشانده و سپس آب‌کشی کنید؛ سپس قابلمه بزرگی آماده کرده و پس از ریختن مقداری روغن در آن، کف دیگ را با سیب‌زمینی یا نان پوشش دهید؛ البته برای این منظور از برگ کلم برگ نیز می‌توانید استفاده کنید.

سپس چند کفگیر از برنج آب‌کش شده را کف قابلمه بریزید و پس از آن مخلوط مایه را روی برنج بپاشید. این کار را به صورت لایه لایه با برنج و مایه آن‌قدر تکرار کنید تا مواد تمام شود. حالا برنج را به روش معمول دم کنید. دم کشیدن این پلو معمولا یک تا 5/1 ساعت زمان لازم دارد.

نکته یک: اگر می‌خواهید به جای کلم قمری از کلم پیچ یا همان کلم‌برگ استفاده کنید، همان مراحل بالا را انجام دهید؛ فقط کلم‌ها را به صورت خلالی خرد کنید.
نکته 2: شما می‌توانید به جای گوشت قیمه‌ای از کوفته‌های ریز سرخ‌شده استفاده کنید و آن را همراه مایه،  لابه‌لای برنج بپاشید.

انتخاب سردبیر

تشییع پیکر ۶۱ شهید گمنام در دهه اول محرم/دستگاه‌ها برای ساخت باغ موزه‌های دفاع مقدس بسیج شوند

همشهری آنلاین: رئیس کمیته جستجوی مفقودین نیروهای مسلح در مشهد مقدس با اشاره به اینکه ۶۱ شهید گمنام در دهه اول محرم در کشور تشییع می‌شوند گفت:تمامی دستگاه‌ها برای ساخت باغ موزه‌های دفاع مقدس بسیج شوند.

سیامند رحمان و صادق زاده طلای وزنه برداری را گرفتند و رضی و پورمیرزایی به نقره رسیدند

همشهری آنلاین: سیامند رحمان در دسته ۱۰۷+ و صادق زاده در دسته ۱۰۷ کیلوگرم به مدال طلای بازی‌های پاراآسیایی دست یافتند و رضی نشان نقره دسته ۹۷ کیلوگرم و پورمیرزایی نقره دسته ۱۰۷+ را از آن خود کردند.

جوکار و حسینی مدال زرین پرتاب نیزه و دیسک، و بازرگان برنز پرتاب دیسک را گرفت

همشهری آنلاین: عبدالرضا جوکار مدال طلای پرتاب نیزه را به دست آورد، سسید مهران حسینی و سولماز بازرگان هم مدال های طلا و برنز پرتاب دیسک را کسب کردند.

عسگری و الهی طلا و نقره دوی ۸۰۰ متر و حیدری و ناصری پوران طلا و نقره پرتاب دیسک را گرفتند.

همشهری آنلاین: حسن عسگری و علی الهی به مدال طلا و نقره در ماده دوی ۸۰۰ متر دست یافتند. مسعود حیدری طلا و فالح ناصری پوران هم نقره پرتاب دیسک را از آن خود کردند.

جودوی نابینایان و کم بینایان قهرمان بخش تیمی شد

همشهری آنلاین: تیم ملی جودوی نابینایان و کم بینایان به مدال طلای بخش تیمی اینچئون دست یافت.

تیم ملی گلبال مردان و زنان ایران صاحب نشان های طلا و نقره شدند

همشهری آنلاین: تیم گلبال مردان با شکست چین و تیم بانوان با شکست مقابل بانوان چین قهرمان و نایب قهرمان شدند.

چهار مدال طلا و یک برنز حاصل کار کمانداران ایران

همشهری آنلاین: تیم ملی تیراندازی با کمان ایران صاحب چهار نشان طلا، یک نشان نقره و دو عنوان چهارمی شد.

تیمی ملی دو و میدانی ۳ طلا، ۳ نقره و ۲ برنز دیگر کسب کرد

همشهری آنلاین: تیم دو و میدانی کشورمان به هشت مدال دیگر در مواد پرتابی و دوی ۴۰۰ متر دست یافت.

عکس روز: ماهی‌تابه غول‌آسا

همشهری آنلاین: یک فرد در روز پنجشنبه ۲۳ اکتبر (اول آبان)‌ ۲۰۱۴ از چیدمان یک ماهی‌تابه غول‌آسای ۲۴ متری با نام «ما در اینجا داریم سرح می‌شویم» در ساحل تاماراما در سیدنی استرالیا بالا می‌رود که بوسیله هنرمند استرالیایی، آندرو هانکین، ساخته شده است.

سمپوزیوم منطقه‌ای جاده ابریشم برگزار شد

همشهری‌آنلاین: دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو- ایران در سمپوزیوم منطقه‌ای ایران و جاده ابریشم بر راه‌های عملیاتی کردن همگرایی فرهنگی در چارچوب برنامه جاده ابریشم تأکید کرد.

جمع‌آوری شبکه‌های هوایی توزیع برق در دستور کار قرار دارد

همشهری‌آنلاین: پست‌های برق در محل‌هایی که روی گسل واقع شده‌اند، به صورت کیوسک طراحی می‌شوند.

این حمام‌ها خانوادگی است!

ندا حبیب‌اله: در فرهنگ ایرانی و تا پیش از دوره معاصر، حمام فقط جایگاه‌ شست‌وشو نبود، بلکه از آن فراتر، یک مکان ارتباطی برای دیدار مردم و کسب اخبار و پرس و جو از احوال یکدیگر بود.

انتشار کتاب تازه‌ای از مرتضی احمدی

همشهری‌آنلاین: مرتضی احمدی، دوبلور پیش‌کسوت که پیش از این کتاب‌هایی درباره فرهنگ و‌آداب تهران قدیم منتشر کرده بود، تازه‌ترین کتاب خود با عنوان«پیش‌پرده و پیش‌پرده‌خوانی» را از سوی انتشارات ققنوس روانه بازار نشر کرد.

کلاس پیشرفته آهنگسازی احمد پژمان

همشهری ‌آنلاین: کلاس پیشرفته آهنگسازی احمد پژمان، آهنگساز و موزیسین در تهران برگزار می‌شود.

دو سناریوی واقعی برای مدیریت ارتباط با مشتریان شاکی

همشهر‌آنلاین: اینکه شما چگونه اشتباهات خود را مدیریت می‌کنید و خدمات‌تان را بهبود می‌بخشید، می‌تواند تفاوت‌های اساسی در نگهداری یا از دست دادن مشتریان‌تان ایجاد کند.