یکشنبه 1 مهر 1397 | به روز شده: 9 دقیقه قبل

HAMSHAHRIONLINE

The online version of the Iranian daily Hamshahri
ISSN 1735-6393
شنبه 4 شهریور 1396 - 20:17:20 | کد مطلب: 380222 چاپ

تاثیر مصرف پنیر بر تغییر شکل جمجمه انسان

زندگی > تغذیه - همشهری آنلاین:
طبق نتایج یک مطالعه جدید، اثر کشاورزی بر مورفولوژی جمجمه در جمعیت‌هایی که نرم‌ترین غذا یعنی پنیر مصرف می‌کردند، بیشترین بوده است.

به گزارش خبرنگار مهر، در تحقیقات جدید ادعا می‌شود که مصرف پنیر تاثیر قابل توجهی بر شکل جمجمه انسان داشته است.

محققان از مجموعه‌های جهانی ۵۵۹ کاسه سر و ۵۳۴ آرواره فک تحتانی (استخوان جمجمه) متعلق به بیش از دویست جمعیت قبل از دوره صنعتی استفاده کردند تا از تاثیر رژیم غذایی بر شکل، نوع و اندازه جمجمه انسان در طول دوره گذار به کشاورزی مطلع شوند.

آنها تغییرات کمتری در مورفولوژی جمجمه گروه‌های که غلات، لبنیات و یا هر دو غلات و مواد لبنی را مصرف کرده بودند، یافتند.

دیوید کاتز، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه کالگری کانادا، در این باره می‌گوید: «بیشترین تغییرات در مورفولوژی جمجمه در گروه‌های مصرف کننده محصولات لبنی مشاهده شد.»

محققان بر انجام مطالعات بیشتر برای یافتن علت این تغییر شکل در جمجمه تاکید دارند.