همشهری‌آنلاین: کره شمالی هزینه‌های برنامه‌های هسته‌ای خود را از طرق مختلف نظیر پول‌شویی و حتی هک کردن تامین می‌کند.

 اسناد محققان آمریکایی نشان می‌دهد که فقط از طریق صادرات زغال‌سنگ به چین ۷۰۰ میلیون دلار به حساب ارتش کره شمالی واریز شده است و این فقط یکی از کانال‌های تامین مالی کیم جونگ اون، رهبر این کشور برای برنامه‌های اتمی و موشکی‌اش است.

اما ۷۰۰ میلیون دلار باوجود تحریم‌ها چگونه به حساب کره شمالی واریز شده است؟ پیدا کردن صورت‌حساب و اسناد در این‌‌باره کار آسانی نيست. دادگاهی در واشنگتن، پایتخت آمریکا به وزارت دادگستری این کشور اجازه داد مخفیانه به حساب‌های بانکی هشت بانک بزرگی که احتمال داده می‌شود برای کره شمالی انتقال مالی انجام داده‌اند، بررسي کند.

به گزارش ایسنا،این تحقیقات نشان می‌دهند که از سال ۲۰۰۹ تاکنون بیش از ۷۰۰ میلیون دلار به حساب ارتش کره شمالی واریز شده است.

طبق گزارش شبکه خبری "ان ت فاو" آلمان که این اسناد در اختیارش گذاشته شده مبلغ یاد شده به طرق مختلف با دور زدن تحریم‌های بین‌المللی علیه این کشور به حساب ارتش واریز شده است.

به گزارش دویچه وله، دادستان آمریکا در پشت صحنه از ماه مه ۲۰۱۷ به این طرف تحقیقات خود را آغاز کرد. این موضوع زمانی آشکار شد که اسناد مربوط به این پرونده از طرف دادگاه منتشر شد.

کشور چین در حل بحران کره شمالی نقش کلیدی ایفا می‌کند. پکن مهم‌ترین شریک اقتصادی کره شمالی است. بدون صادرات چین به کره شمالی این کشور سال‌ها پیش از هم پاشیده بود.

نظارت و کنترل حساب بانکی یک شرکت چینی نشان می‌دهد که سالانه ۱۰۰ میلیون دلار زغال‌سنگ از کره شمالی به چین صادر شده است. "داندونگ چی چنگ متالیک" نام شرکتی است که در شهر یولا در مرز چین و کره شمالی فعالیت می‌کند. تحقیقات نشان داده است که این شرکت به‌نام چی یوپنگ،  شهروند چینی ثبت شده است.

منابع مختلفی از جمله دو تن از افرادی که از کره شمالی فرار کرده‌اند به وزارت داگستری آمریکا اطلاعات دقیقی درباره فعالیت‌های این شرکت داده‌اند. در اسناد موجود گردش مالی بین این شرکت و دیگر شرکت‌هایی که معاملاتی با کره شمالی انجام داده‌اند، ثابت شده است.

۹۵ درصد از درآمد حاصله از ارز را کیم جونگ اون برای ارتش و برنامه اتمی کره شمالی و همچنین برنامه‌های تسلیحاتی صرف کرده است.

به دنبال افشای این ماجرا در پایان ماه ژوئن ۲۰۱۷ ، وزیر دارایی آمریکا مانع فعالیت‌های یک بانک چینی در خاک آمریکا شد. این بانک به شرکت‌هایی که در توسعه برنامه اتمی کره شمالی کمک کرده‌اند پول پرداخت کرده است.

بیش از ۵۰ هزار شهروند کره شمالی به اشکال مختلف در خارج از کشور مشغول به کار هستند. این افراد مجبورند حقوق و درآمد خود را به کارمندان ادارات کره شمالی تحویل دهند.

سفارتخانه‌های کره‌شمالی هم باید هزینه‌شان را خودشان تامین کنند. حتی سفارت کره‌شمالی در برلین بخشی از محوطه وسیعش را اجاره داده و خرج خودش را تامین می‌کند.

یکی دیگر از روش‌های تامین مالی کره شمالی هک کردن شبکه‌های بانکی است. گفته می‌شود هکرهای کره‌شمالی از این طریق میلیون‌ها دلار به دست آورده‌اند. در این رابطه کارشناسان به گروه سایبری "واحد ۱۸۰" اشاره می‌کنند که وظیفه‌اش درآمد از طریق هک کردن است.

کارشناسان همچنین احتمال می‌دهند که حمله سایبری موسوم به "وانا کرای" هم توسط هکرهای کره شمالی انجام شده‌باشد. این "باج‌افزار" تاکنون صدها هزار کامپیوتر را در ۱۵۰ کشور، از جمله ایران، از کار انداخت.

کارشناسان شرکت‌های امنیتی "سیمانتک" آمریکا و "کاسپرسکی" روسیه بخشی از کدهای این ویروس یا "باج‌افزار" را بررسی کرده و به این نتیجه رسیده‌اند که بخشی از این کدها در ویروس‌های پیشین گروه هکر "لازاروس" نیز وجود داشته‌اند. مقر اصلی "لازاروس" در کره شمالی است.

کد خبر 375600

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha