جمعه 30 شهریور 1397 | به روز شده: 24 دقیقه قبل

HAMSHAHRIONLINE

The online version of the Iranian daily Hamshahri
ISSN 1735-6393
شنبه 20 خرداد 1396 - 18:08:35 | کد مطلب: 372680 چاپ

افزایش ریسک ابتلا به پارکینسون با مصرف لبنیات کم چرب

زندگی > تغذیه - همشهری آنلاین:
اگرچه تصور می‌شود مصرف لبنیات کم چرب سالم‌تر است اما تحقیق جدید نشان می‌دهد این عادت با افزایش نسبی ریسک ابتلا به بیماری پارکینسون همراه است.

به گزارش خبرنگار مهر، متخصصان بررسی کننده مطالعه تاکید می‌کنند این یافته‌ها ابتدایی بوده و هنوز این تاثیر جزئی است.

در این مطالعه، محققان داده‌های حدود ۱۳۰ هزار مرد و زن را بررسی کردند، و عادت مصرف لبنیات آنها را هر چهارسال یکبار و شمار افراد مبتلا به پارکینسون را نیز تحت نظر داشتند.

بعد از ۲۵ سال، بیش از ۱۰۰۰ نفر مبتلا به پارکینسون، بیماری عصبی پیشرونده تاثیرگذار بر هماهنگی و حرکت بدن، شده بودند.

محققان دریافتند افرادی که حداقل سه وعده در روز لبنیات کم چرب مصرف می‌کردند ۳۴ درصد بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری در مقایسه با افرادی بودند که فقط روزی یک بار لبنیات می‌خوردند.

محققان با نگاه ویژه به مصرف شیر، پی بردند نوشیدن بیش از یک وعده شیر کم چرب یا فاقدچربی در روز با ۳۹ درصد افزایش احتمال ابتلا به پارکینسون مرتبط است.

چنین ارتباطی در مورد مصرف محصولات لبنی پرچرب نظیر شیر پرچرب مشاهده نشد.

کاترین هیوز، محقق ارشد از دانشگاه هاروارد، در این باره می‌گوید: «توجه به این نکته مهم است که خطر بیماری پارکینسون همچنان پایین است، حتی در بین افرادی که در مطالعه ما مقادیر بیشتر لبنیات کم چرب یا شیر مصرف می‌کردند.»

به گفته این تیم تحقیق، از بین ۵۸۳۰ فردی که حداقل سه وعده در روز لبنیات کم چرب مصرف می‌کردند، تنها ۱ درصد (۶۰ نفر) در طول ۲۵ سال پیگیری مبتلا به پارکینسون شد بودند.

به گفته هیوز، «دلیل بروز این خطر هنوز مشخص نیست، اما این ریسک می‌تواند ناشی از یک عامل سوم مرتبط هم با مصرف لبنیات و هم با خود بیماری باشد.»

وی در ادامه می‌افزاید: «یک توضیح احتمالی این مطلب این است که پروتئین شیر موجب کاهش سطح اورات خون، ماده مشتق شده از اسیداوریک دفع شده در ادرار، می‌شود.»

برخی تحقیقات نشان داده‌اند که میزان نسبتا بالای اورات (اما نه آنقدر بالا که موجب بروز نقرس شود) با کاهش ریسک پارکیسنون مرتبط است.

به گفته هیوز، آلاینده‌های موجود در محصولات لبنی، نظیر آفت کش‌ها، هم ممکن است در بروز این مشکل دخیل باشند.