همشهری آنلاین: وارفارین یک داروی رقیق‌کننده خون (ضدانعقادی)‌ است که برای پیشگیری و درمان لخته‌های خونی در عروق به کار می‌رود. اما برخی از غذاها و نوشیدنی‌ها ممکن است تأثیربخشی این دارو را تغییر دهند.

یک ماده مغذی که تأثیربخشی وارفارین را کم می‌کند، ویتامین کا است. در هنگام مصرف وارفارین مهم است که بدانید روزانه چقدر مقدار ویتامین کا دریافت می‌کنید.

میزان کافی دریافت ویتامین کا برای مردان بزرگسال ۱۲۰ میکروگرم و برای زنان ۹۰ میکروگرم است.

با اینکه خوردن مقادیر اندک غذاهای سرشار از ویتامین کا مشکلی ایجاد نمی‌کند، باید از خوردن یا نوشیدن مقدارهای زیاد این مواد غذایی غنی از ویتامین کا خودداری کنید:

- کلم کیل

- اسفناج

- کلم فندقی

- خردل

 - کاهو

- کلم قرمز

- کاسنی فرنگی

- کلم‌برگ

- جعفری

- چای سبز

از طرف دیگر برخی از نوشیدنی‌ها می‌توانند تأثیربخشی وارفارین را افزایش دهند و منجر به خونریزی شوند. بنابراین باید مصرف این نوشیدنی‌ها را محدود کنید یا کنار بگذارید:

- آب کرانبری

- آب گریپ‌فروت

اگر پزشکتان برایتان وارفارین تجویز کرده است، پیش از هر تغییر ناگهانی در رژیم غذایی‌تان یا پیش از شروع مصرف داروهای بدون نسخه، ویتامین‌ها یا گیاهان دارویی با او مشورت کنید.

کد خبر 335074

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha