شنبه 29 فروردین 1394 | به روز شده: 26 دقیقه قبل

HAMSHAHRIONLINE

The online version of the Iranian daily Hamshahri
ISSN 1735-6393
سه شنبه 10 مهر 1386 - 11:13:14 | کد مطلب: 32172 چاپ

آشنایی با روش تهیه مربای انجیر

تغذیه > شیرینی‌ها - مربای انجیر یکی از خوشمزه‌ترین مرباها برای وعده‌های غذایی صبحانه، سحری یا افطاری – آن هم همراه کره – است، ولی بعضی‌ها آن را به عنوان دسر بعد از غذا یا با چای سرو می‌کنند.

برای پخت این مربا می‌توان از 2 روش استفاده کرد که در هر 2 روش برای هر یک کیلوگرم انجیر ریز، یک کیلوگرم شکر و در صورت تمایل یک قاشق چای‌خوری آب‌لیمو و مقداری هل یا گلاب (برای طعم دادن بیشتر) نیاز است.

نکته: در صورتی که انجیر مصرفی خیلی شیرین باشد، از مقدار کمتری شکر استفاده کنید.
روش اول: به علت آنکه برای ترد شدن انجیرها از آب آهک استفاده می‌شود، مقداری آهک نیز لازم است؛ به این ترتیب که روی یک کیلو آهک مقداری آب سرد بریزید و بگذارید تا آهک آن رسوب کند. سپس آب زلال آهک را صاف کنید و انجیرها را 2 تا 3 ساعت در آب آهک زلال قرار دهید. بعد از آن انجیرها را خارج کنید و چند بار زیر شیر آب بشویید.

برای اطمینان از خروج آب آهک، می‌توانید یک ساعت دیگر انجیرها را در ظرف حاوی آب سرد خیس کنید و بعد آنها را خارج کرده و زیر شیر آب بشویید. حالا آنها را داخل قابلمه‌ای بریزید و شکر رویشان بپاشید و شب تا صبح بگذارید تا انجیرها آب بیندازد.

نکته: در صورتی که میزان آب خارج شده از انجیرها کافی نبود، کمی آب جوشیده به آنها اضافه کنید. صبح روز بعد، قابلمه حاوی انجیر، شکر و مقداری آب انجیر را روی شعله زیاد اجاق گاز قرار دهید تا همزمان با جوش آمدن آب، شربت نیز قوام آید. در  این فاصله زمانی، مرتب کف روی مربا را بگیرید. سپس آب لیموترش و در صورت دلخواه 3-2 عدد هل  یا 3 قاشق سوپ‌خوری گلاب به مربا اضافه کنید و بگذارید چند دقیقه دیگر بجوشد. بعد آن را از روی شعله اجاق گاز بردارید و اگر در مربا هل ریخته‌اید، آنها را خارج کنید.

روش دوم: لازم نیست در این روش از آب آهک استفاده کنید؛ فقط کافی است انجیرهای سالم و بدون شکاف را انتخاب کرده و کمی از انتهای آنها را ببرید و پس از شست‌وشو آنها را داخل قابلمه‌ای بریزید و یک لیوان آب به آن اضافه کنید و بگذارید 15 دقیقه بپزد. سپس شکر را روی انجیرهای پخته بریزید و یک ربع دیگر روی حرارت متوسط بگذارید تا با شکر نیز بجوشد.

پس از آن، شعله اجاق گاز را کم کنید و بگذارید تا شکر قوام آمده و رنگ مربا تغییر کند (در این مرحله در صورت دلخواه می‌توانید آب لیموترش را نیز اضافه کنید). حالا مربا آماده است.
نکته: اگر می‌خواهید مربای شما با همین روش پخت، طعم هل یا گلاب هم داشته باشد، طعم‌دهنده مورد نظرتان را هنگام قوام آمدن شربت اضافه کنید.

انتخاب سردبیر

استفاده عربستان از گازهای سمی در بمباران یمن

همشهری آنلاین: امدادگران و ساکنان صنعا گفتند که صدها نفر از ساکنان منطقه 'فج عطان' واقع در جنوب صنعا (پایتخت یمن) شب گذشته بر اثر استنشاق گاز سمی ناشی از بمباران جنگنده‌های متجاوز عربستان دچار خفگی شده و کشته شدند.

جلسه نفتی ایران و شرکت‌های غربی پشت درهای بسته

شهر وین اتریش هفته گذشته میزبان اجلاسی پشت درهای بسته با حضور مقاماتی از ایران و نمایندگان شرکت‌های کارگزار نفتی غربی مشتاق تعامل تجاری با ایران بود.

درگیری مرگبار شاکی و متهم

جوان متهم به زورگیری که قصد داشت به زور از شاکی رضایت بگیرد با یک ضربه چاقو به قتل رسید.

پسربچه ۳ ساله گروگان ۳۰ ساعته زوج آدم‌ربا

راز ناپدید شدن پسربچه ۳ساله پس از گذشت ۳۰ساعت با دستگیری زوج کودک ربا فاش شد.

سرقت‌های سریالی از خانه‌های چراغ خاموش

اعضای باند سرقت همزمان با تاریک شدن هوا به‌دنبال خانه‌هایی می‌گشتند که چراغ‌هایشان هنوز خاموش بود.

ریسک در انتخاب فیلم‌های جشنواره‌ی کن

همشهری آنلاین: پس از اعلام فیلم‌های حاضر در جشنواره کن ۲۰۱۵، «تیری فرمائو» دبیر این رویداد سینمایی درباره این انتخاب‌ها اظهار نظر کرد.

پیش نیش

سلام، یک سلام گرم و شکلاتی برای این روزهای سرد و آب‌نباتی. در چندماه گذشته، یک وقت فکر نکنید کافه تعطیل بود و ما مشغول مسافرکشی.

برو و بیای خانه‌ی فراموش شده

شیوا حریری: من که سردار مفخم را نمی‌شناسم، اما حتماً آدم خوش‌سلیقه‌ای بوده که چنین عمارتی را برای کار و زندگی انتخاب کرده.

پیامدهای کاهش سود بانکی

رضا کربلایی: عصر سه‌شنبه هفته جاری اعضای شورای پول و اعتبار دور یک میز در ساختمان بانک مرکزی می‌نشینند تا درباره نرخ سود سپرده‌ها و تسهیلات بانکی تصمیم بگیرند.