چهارشنبه 2 خرداد 1397 | به روز شده: 35 دقیقه قبل

HAMSHAHRIONLINE

The online version of the Iranian daily Hamshahri
ISSN 1735-6393
سه شنبه 15 دی 1394 - 11:27:47 | کد مطلب: 320521 چاپ

آشنایی با روش تهیه چلو گوشت به سبک آذربایجانی

زندگی > تغذیه - همشهری آنلاین:
پلو گوشت آذربایجانی در بالکان ، سراسر روسیه و مدیترانه تا هند، محبوب و مورد علاقه مردم است . زغفران و آب انار به پلو گوشت آذربایجانی رنگ دلپذیری می‌دهند.

مدت زمان طبخ : 60 دقیقه

مناسب برای تعداد : 5 نفر

  • جدول ارزش غذایی

کالری برای یک نفر: 67 کالری

چربی برای یک نفر: 2.60 گرم

پروتئین برای یک نفر: 5.00 گرم

کربوهیدرات برای یک نفر: 9.40 گرم

 

  • مواد لازم جهت تهیه چلو گوشت آذربایجانی:

1. روغن : 3 قاشق غذاخوری

2. گوشت سر دست گوسفند ، بدون استخوان و به قطعات دو و نيم سانتی‌متری خرد شده : 650 گرم

3. پیاز درشت خرد شده : 2 عدد

4. پودر زیره: يك قاشق غذاخوری

5. برنج دانه بلند باسماتی : 200 گرم

6. رب گوجه فرنگی : يك قاشق غذاخوری

7. زعفران نساییده : يك قاشق غذاخوری

8. آب انار : 100 میلی‌لیتر ( به توصیه سر آشپز مراجعه نمایید )

9. عصاره مرغ یا گوشت یا آب : 850 میلی‌لیتر

10. زرد آلو یا آلوی خشک ، خیس خورده و به دونیم شده : 115 گرم

11. کشمش : 2 قاشق غذاخوری

12. نمک : به میزان لازم

13. فلفل : به میزان لازم

14. نعناع و شاهی مخلوط و خرد شده جهت سرو : 4 قاشق غذاخوری

چلو گوشت

طرز تهیه چلو گوشت آذربایجانی :

1. روغن را در قابلمه ی نسوز استیل و بزرگ روی حرارت زیاد گرم نموده . گوشت را در چند مرحله به قابلمه افزوده و به مدت 7 دقیقه بپزید . آنها را زیر و رو نمایید تا همه طرف گوشت طلایی گردند .

2. پیاز را اضافه نموده و حرارت را روی شعله متوسط کم نموده و حدود 2 دقیقه بپزید تا کمی نرم گردند . زیره و برنج را بیافزایید و به مدت 2 دقیقه‌ی دیگر به پخت ادامه داده و هم بزنید تا مواد به هم آغشته و شفاف گردند . زعفران نساییده و رب گوجه فرنگی را داخل مواد ریخته و مخلوط نمایید .

3. آب انار و عصاره مرغ را اضافه نموده ، مخلوط را به جوش آورید و یکی دو بار هم بزنید . زردآلو یا آلوی خیس کرده و کشمش را داخل غذا بریزید . سپس آنها را هم بزنید تا همه مواد خوب با هم مخلوط گردند . حرارت را کم نموده ، درب قابلمه را ببندید . غذا باید 25 دقیقه آهسته بجوشد تا گوشت و برنج نرم شده و بپزند آب غذا جذب برنج گردند .

4. نعناع و شاهی خرد شده را روی غذا بپاشید و پلو گوشت را بلافاصله سرو نمایید .

توصیه سرآشپز جهت تهیه پلو گوشت آذربایجانی:

آب انار را از مغازه‌هایی که مرکز فروش مواد غذایی خاورمیانه هستند ، می‌توان تهیه نمود . اگر آب انار در دسترس ندارید ، می‌توانید از آب انگور یا سیب بدون شکر استفاده نمایید.

منبع : آشپزی سریع و آسان