همشهری آنلاین: مدیرکل دفتر توسعه پایدار و اقتصاد محیط زیست گفت: وضعیت منابع پایه محیط زیستی کشور از جمله آب، خاک، هوا و تنوع زیستی بحرانی است.

وضعیت منابع پایه محیط زیستی کشور بحرانی است

به گزارش ایرنا، زهرا جواهریان در اولین کارگروه ملی ارزیابی راهبردی محیطی با اشاره به وضعیت محیط زیست جهانی و مدیریت محیط زیست کشور افزود: منابع پایه محیط زیست از جمله آب، هوا، خاک و تنوع زیستی بحرانی است بنابر این اجرای ارزیابی راهبردی محیطی در سطوح تصمیم‌گیری سیاست‌ها، برنامه‌ها و طرح‌های کلان توسعه‌ای، ملی، منطقه‌ای و موضوعی ضروری است.

وی اظهار کرد: ایران در حال حاضر به اندازه ظرفیت زیستی سال 2050 یعنی سه برابر سرانه ظرفیت زیستی از منابع پایه استفاده می‌کند و جزو 10 کشور اول انتشار دی اکسید کربن به علت عدم استفاده صحیح از منابع انرژی در جهان شده است.

جواهریان ادامه داد: این روند باعث شده تا کشور به سمت ناپایداری پیش رود و بروز بحران‌هایی مانند آلودگی هوا، خشکسالی، فرسایش خاک، گرد و غبار، از دست دادن منابع آب و خشک شدن تالاب‌ها، دریاچه‌ها، افت آب‌های زیرزمینی و فرونشست زمین، پسماند و غیره را در پی داشته باشد.

دبیر کارگروه ملی ارزیابی راهبردی محیطی ضمن بیان اهداف، مفاهیم و مزایای ارزیابی راهبردی محیطی در تصمیم‌گیری‌های کلان توسعه‌ای کشور افزود: بر اساس قوانین، از جمله ماده 184 قانون برنامه پنجم توسعه بر ضرورت ارزیابی راهبردی محیطی در کشور تاکید شده و در آیین‌نامه اجرایی آن نیز بر تعیین شاخص ظرفیت زیستی، تدوین شاخص‌های پایداری محیطی در سطح ملی و منطقه‌ای، تعیین عناوین و طرح‌های توسعه‌ای مشمول ارزیابی راهبردی و همچنین نحوه پایش اثرات زیست محیطی برنامه‌ها و طرح‌های کلان توسعه‌ای اشاره شده است.

همچنین مهناز مظاهری معاون آموزش و پژوهش سازمان حفاظت محیط زیست ضمن تاکید بر نقش آموزش، پژوهش و فناوری بر توانمندسازی و مشارکت فعال دستگاه‌های اجرایی به نقش دانشگاه‌ها و سازمان‌های مردم نهاد در تصمیم‌گیری‌های راهبردی توسعه کشور اشاره کرد.

در ادامه نشست سعید متصدی معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست ضمن اخذ نظرات اعضای کارگروه گفت: ارزیابی راهبردی محیطی فراتر از بررسی مطالعات زیست محیطی است که به صورت گزارش ارزیابی اثرات زیست محیطی در سطح پروژه انجام می‌گیرد در صورتی که ارزیابی راهبردی در مرحله تصمیم‌گیری‌های کلان توسعه‌ای کشور از جمله سیاستگذاری‌ها، برنامه‌ریزی‌ها و طرح‌ها، صورت می‌گیرد و به منظور پیاده‌سازی آن در کشور نیازمند ظرفیت‌سازی، برگزاری دوره‌های آموزشی و آگاه‌سازی در سطح تصمیم‌گیران است.

وی بر تشکیل جلسات کارگروه به طور ماهیانه به منظور هدایت، برنامه‌ریزی و راهبری ارزیابی راهبردی محیطی در کشور با حضور اعضای کارگروه، متخصصان دانشگاهی و مشارکت سمن‌های زیست محیطی فعال در این خصوص، تاکید کرد.

اولین کارگروه ملی ارزیابی راهبردی محیطی ذیل شورای عالی حفاظت محیط زیست به استناد تصویب‌نامه هیات وزیران با حضور نمایندگان اعضای شورای عالی در سازمان حفاظت محیط زیست برگزار شد.

کد خبر 315107

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار محیط زیست

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha