چهارشنبه 25 مهر 1397 | به روز شده: 6 دقیقه قبل

HAMSHAHRIONLINE

The online version of the Iranian daily Hamshahri
ISSN 1735-6393
چهارشنبه 19 فروردین 1394 - 08:52:03 | کد مطلب: 291578 چاپ

افراد مستعد «سنگ کلیه» لبنیات بخورند؟

زندگی > تغذیه - همشهری آنلاین:
یک متخصص کلیه و مجاری ادراری گفت: مصرف قرص‌های حاوی کلسیم خطر ایجاد سنگ کلیه را افزایش می‌دهد، از این‌ رو این قرص‌ها در بیمارانی با استعداد سنگ‌سازی کلیه باید با نظر پزشک و متخصص مربوطه تجویز و مصرف شود.

حسن یاری در گفت‌وگو با خبرنگار سرویس سلامت خبرگزاری ايسنا، اظهار کرد: مصرف قرص کلسیم در افرادی که سنگ از نوع کلسیم دارند باید با مایعات فراوان و مدت ‌زمان اعلام‌ شده باشد. مصرف لبنیات در بیماران مبتلا به سنگ‌سازی مشکلی ندارد و باید در حد اعتدال مورد استفاده قرار گیرد.

وی افزود: عدم مصرف مایعات فراوان و زندگی ماشینی از دلایل بروز سنگ‌سازی در افراد است. همچنین مصرف غذاهای آماده و کم‌تحرکی نیز از دیگر علل افزایش سنگ‌سازی در افراد است. از این‌ رو توجه به مصرف مایعات و تحرک بیشتر از ضروریات است، این در حالیست که بیشتر افراد آب سنگین را از دلایل اصلی بروز سنگ کلیه می‌دانند که این عامل بارها از سوی متخصصان مربوطه رد شده است.

یاری تصریح کرد: سنگ‌شکنی رایج‌ترین روش درمان سنگ‌های کلیوی به شمار می‌رود که در این شیوه امواج و شوک ایجاد شده در خارج از بدن از طریق پوست و بافت عبور کرده و پس از برخورد با سنگ کلیه آن را خرد می‌کند. در این حالت سنگ‌ها به شکل شن‌هایی درمی‌آیند که به ‌آسانی از طریق ادرار دفع می‌شوند. در ضمن سنگ کلیه در بیشتر مناطق دنیا از جمله اروپای شرقی، آفریقا و خاورمیانه و ایران شیوع بیشتری دارد که این امر نیز به عوامل گوناگونی بستگی دارد.