چهارشنبه ۷ آبان ۱۳۹۳ - ۰۸:۴۰
۰ نفر

فتانه انفرادی: کمبود بیمارستان‌های تک‌تخصصی سوختگی و تخــت‌های‌ آی‌سی‌یوی سوختگی، آنقدر در کشور جدی است که وزیر بهداشت آن را مشکل بزرگ وزارتخانه‌اش دانست و گفت که قصد دارد برخی مراکز آموزشی و بیمارستان‌هایی را که در اختیار دارد، به فروش برساند تا تخت‌های سوختگی را افزایش دهد.

کمبود تخت‌های سوختگی‌ در کشور

دكتر سيدحسن هاشمي از واقفان و خيرين در اين زمينه كمك خواسته و گفته كه نبايد منتظر باشيم حادثه‌اي مثل مسجد ارگ اتفاق بيفتد و آن موقع به‌دنبال تأمين تخت سوختگي باشيم. اگر تخت‌هاي سوختگي‌ استاندارد باشد، مي‌توانيم مانع از فوت بيماران دچار سوختگي‌هاي 80درصد شويم. اما چه تعداد بيمارستان و تخت سوختگي در كشور وجود دارد؟

هرچند پايگاه خبري و اطلاع‌رساني وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي (وب دا) به نقل از وزير بهداشت تعداد تخت‌هاي استاندارد سوختگي در تهران را كمتر از 20تخت اعلام كرده اما به‌نظر مي‌رسد در اعلام تعداد تخت‌ها اشتباهي در نگارش خبر وجود داشته باشد؛ چرا كه مجموع تخت‌هاي سوختگي در كشور نزديك به هزار مورد است و احتمالا سهم تهران بيشتر از 20تخت از مجموع هزار تخت باشد. اگر فرض را بر درست گذاشتن اين عدد بگذاريم، آن وقت صورت مسئله بعدي تفاوت بين تخت‌هاي استاندارد و غيراستاندارد است و اينكه سهم پايتخت از تمام تخت‌هاي سوختگي استاندارد فقط 20مورد است. با همه اينها بايد گفت كمبود تخت‌هاي سوختگي در كشور جدي‌تر از آن چيزي است كه به‌نظر مي‌رسد.

دكتر حميدرضا خصالي، كارشناس ارشد دفتر مديريت بيمارستاني و تعالي خدمات باليني وزارت بهداشت به همشهري مي‌گويد: در كشور تنها 957تخت بستري سوختگي وجود دارد كه با توجه به نياز‌هاي موجود، اين تعداد بايد به 2هزار تخت افزايش يابد. از سوي ديگر در كشور فقط 100 تخت‌ آي‌سي‌يوي سوختگي وجود دارد كه اين ميزان تخت نيز با توجه به نياز موجود بايد به 500تخت افزايش يابد. به گفته كارشناس ارشد معاونت درمان وزارت بهداشت، در ايران فقط 7بيمارستان تك‌تخصصي سوختگي وجود دارد.به گفته دكتر خصالي، در سال92 حدود 21هزار نفر در بخش سوختگي و ‌آي‌سي‌يوي سوختگي در كشور بستري شدند. همچنين، درصد اشغال تخت‌ آي‌سي‌يوي سوختگي در سال 93نيز 76درصد است كه اين ميزان در تهران حدود 90درصد اعلام شده است. متوسط اقامت هر بيمار در تخت‌ آي‌سي‌يوي سوختگي به‌طور متوسط بيش از 9روز است كه اين اقامت براي بيماران سوختگي نياز به رسيدگي‌هاي خاص و ويژه دارد.

تخت‌هاي سوختگي، گران‌ترين تخت‌ها

دكتر حسن واعظي، رئيس اداره اورژانس بيمارستاني وزارت بهداشت هم به همشهري مي‌گويد: كشور در زمينه تخت‌هاي بيمارستاني و بيمارستان‌هاي سوختگي با محدوديت جدي روبه‌روست. از سوي ديگر، تخت‌هاي مربوط به بيماران سوختگي جزو گران‌ترين تخت‌هاست. بيماران سوختگي به خدمات پرستاري خاص، تخت‌هاي ويژه و فضاي خاص بيمارستاني نياز دارند. فضايي كه بيماران سوختگي در آنجا بستري مي‌شوند بايد عاري از هرگونه ميكروب باشد. علاوه بر اين، براي هر تخت مربوط به بيمار سوختگي حداقل يك پرستار به‌طور 24ساعته نياز است.

دكتر واعظي تأكيد مي‌كند: تخت‌هاي بيماران سوختگي بايد افزايش يابد. سيستم تاسيسات و تجهيزات مربوط به سوختگي در بيمارستان‌هاي سوختگي و همچنين بخش‌هاي سوختگي در بيمارستان‌ها بايد تجهيز شوند كه البته تجهيز آنها بسيار هزينه‌بر است و نياز به اعتبارات خاص و ويژه دارد و به اعتقاد من، كمك و ياري خيرين در اين زمينه مي‌تواند بسيار راهگشا باشد.

نياز به توجه خاص

به گفته رئيس اداره اورژانس بيمارستاني وزارت بهداشت، انجام خدمات درماني بيماران سوختگي كاري دشوار است چرا كه كادر درماني ويژه بيماران سوختگي با صحنه‌هاي دلخراشي روبه‌رو مي‌شوند بنابراين بايد براي افرادي كه خدمات درماني به بيماران سوختگي انجام مي‌دهند، جايگاه خاصي قائل شد و به‌طور ويژه‌اي به آنها نگريست.

 

کد خبر 276286

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha