یکشنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۲ - ۱۳:۰۲
۰ نفر

همشهری آنلاین: دانشمندان دریافتند وقتی انسان خودش سرکوب یک احساس را انتخاب می‌کند، نواحی خاصی در مغزش فعال می‌شود اما زمانی که فرد دیگری دستور مهار احساسات را داده باشد نواحی متفاوت دیگری در مغز فعالیت می‌کند

سرکوب اجباری یا اختیاری احساسات و واکنش مغز

به گزارش مهر، محققان موسسه علوم عصب شناختی دانشگاه کالج لندن و دانشگاه گنت در بلژیک، مغز داوطلبان سالم را اسکن کردند و دریافتند وقتی که افراد سرکوب یک احساس را انتخاب می‌کنند، سیستم‌های مغزی مهمی فعال می‌شوند.

دانش پژوهان پیش از این، این نواحی مغزی را به تصمیم گیری برای مهار حرکت مرتبط کرده بودند.

دکتر سیمون کوهن، از دانشگاه گنت گفت: این نتایج نشان می‌دهد که خویشتن داری احساسی، شامل یک سیستم مغزی کاملا متفاوت از آن چیزی است که گفته می‌شود چگونه به طور عاطفی و احساسی واکنش نشان می‌دهیم.

در اغلب مطالعات گذشته به داوطلبان گفته شده بود واکنش احساسی خود را درک و احساس کرده یا آن را مهار سازند.

به هرحال در زندگی هر روزه به ندرت به ما گفته می‌شود احساسات‌مان را سرکوب کنیم و معمولا خودمان تصمیم می‌گیریم آیا به احساسات‌مان پاسخ بدهیم یا آن را سرکوب کنیم.

در این مطالعه جدید محققان به 15 زن سالم، تصاویر ناخوشایند یا ترسناک نشان دادند. این شرکت کنندگان می‌بایست عمل خویشتن داری خود را با درک احساس این تصویر و یا مهار احساس خود انتخاب می‌کردند.

محققان مغز این افراد را با اسکن مغزی fMRI، مطالعه و بررسی کردند.

در آزمایش دیگری به شرکت کنندگان دستور داده شد احساسات خود را درک یا مهار کنند در این حالت شرکت کنندگان نمی‌توانستند خویشتن دارانه انتخاب کنند.

محققان این دو اسکن را با هم مقایسه و مشاهده کردند بخش‌های مختلفی از مغز در هر دو وضعیت فعال شد. دانشمندان دریافتند وقتی که شرکت کنندگان برای خود تصمیم گرفتند تا احساسات منفی را مهار کنند، فعال سازی در ناحیه میان - پسین استخوان جلوی پیشانی مغز روی داد.

در مقابل وقتی از شرکت کنندگان خواسته شد تا یک احساس را مهار کنند نواحی جانبی بیشتری فعال شدند.

کوهن گفت: تصور ما بر آن است که کنترل کردن احساسات یک فرد و کنترل کردن رفتار او شامل سازوکارهای همپوشان است.

وی افزود: می‌توانیم بین کنترل داوطلبانه و دستوری احساسات، تمایز قایل شویم؛ به همین شیوه می‌توانیم بین ذهنیت سازی خودمان درباره اینکه چه کار کنیم در مقابل پیروی از دستورات تفاوت ایجاد کنیم.

پروفسور پاتریک هاگارد از مجریان این طرح گفت: ساز و کار مغز شناسایی شده در این مطالعه می‌تواند هدف بالقوه‌ای برای درمان باشد.

کد خبر 213744
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز