همشهری آنلاین: رئیس سازمان سنجش آموزش کشور، درخصوص اقدامات انجام شده در مورد سامان‌دهی نظام سنجش و پذیرش دانشجو گفت: کارگروهی برای سامان‌دهی این موضوع تشکیل شده است و برای جایگزینی سوابق تحصیلی به جای کنکور سراسری راهکارهایی در نظر داریم.

به گزارش مهر، دکتر ابراهیم خدایی در نشستی در شورای عالی انقلاب فرهنگی درخصوص اقدامات انجام شده در مورد سامان‌دهی نظام سنجش و پذیرش دانشجو افزود: در مورد جایگزینی سوابق تحصیلی به جای کنکور سراسری مشکل دیگری وجود دارد که این مشکل تراکم نمرات بالا در میان داوطلبان است؛ به‌عنوان مثال اگر ما مقرر کنیم که معدل‌های بالای 19 می‌توانند وارد دانشگاه‌های ممتاز شوند، به‌علت آن که تعداد دانش‌آموزان دارای معدل بالای 19 بسیار بیشتر از ظرفیت دانشگاه‌های ممتاز است، این طرح هم اجرایی نخواهد بود.

وی افزود: عدم برگزاری امتحانات استاندارد و یکپارچه در مقطع متوسطه هم مشکل دیگری در این زمینه است.

رئیس سازمان سنجش یادآور شد: ما معتقدیم، باید در مناطقی که تقاضا برای ورود به دانشگاه کم است، براساس سوابق تحصیلی گزینش داشته باشیم و در نقاطی که تقاضا بالا و رقابت سنگین است، آزمون سراسری برگزار شود.

دکتر خدایی از آمادگی سازمان سنجش برای ارائه گزارش فنی و کارشناسی این سازمان به ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور برای اصلاح نظام سنجش و پذیرش دانشجو در کشور پس از بررسی نهایی این ستاد خبر داد.

وی افزود: ذیل ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور در شورای عالی انقلاب فرهنگی، کارگروهی برای سامان‌دهی این موضوع تشکیل شده است، که به موضوع اقدام ملی شماره 6 راهبرد کلان شماره 6 نقشه جامع علمی کشور می‌پردازد.

رئیس سازمان سنجش خاطرنشان کرد: این راهبرد کلان نقشه جامع علمی به موضوع سامان‌دهی نظام و سنجش و پذیرش دانشجو می‌پردازد و طبعا اولین موضوعی که باید در این باره به آن پرداخته شود، موضوع آزمون سراسری است.

دکتر خدایی ادامه داد: در سال 1386 قانونی نیز پیرامون این موضوع در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسیده که به موجب این قانون تا سال 1393 باید نتیجه سوابق تحصیلی جایگزین آزمون سراسری در ورود به دانشگاه و مراکز آموزش عالی باشد.

رئیس سازمان سنجش گفت: اجرای این قانون مستلزم تمهید زیرساخت‌هایی است، که اولین مورد برگزاری امتحانات به‌صورت استاندارد و یکپارچه در سراسر کشور است.

وی افزود: سازمان سنجش با جمع‌بندی نظرات کارشناسان، به این نتیجه رسیده است که این قانون مصوب مجلس شورای اسلامی برای اجرایی شدن، نیازمند تحقق این بند از نقشه جامع علمی کشور است.

رئیس سازمان سنجش ادامه داد: در آخرین جلسه کارگروه مزبور، قرار شد تا سازمان سنجش گزارشی فنی و کارشناسی همراه با پیشنهادهای اجرایی برای تحقق این اقدام ملی در نقشه جامع علمی تهیه کند.

کد خبر 187212

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار آموزش

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز