همشهری آنلاین : آیین نامه انتقال دانشجویان ایرانی شاغل به تحصیل در خارج از کشور با تصویب وزیر علوم، تحقیقات و فناوری به دانشگاه‌ها، موسسه‌های آموزش عالی و مراکز پژوهشی داخلی ابلاغ شد.

به گزارش روابط عمومی وزارت علوم، این آیین نامه به منظور تسهیل، تشویق و ترغیب به بازگشت دانشجویان ایرانی شاغل به تحصیل در خارج از کشور در مقاطع مختلف کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری به دانشگاه‌ها، موسسه‌های آموزش عالی و مراکز پژوهشی داخلی تدوین شده است.

more

  متن کامل آیین نامه  [با فرمت پی دی اف]

براساس این آیین نامه برای انتقال دانشجویان دوره های دکترا ، کارشناسی ارشد ، کارشناسی و کاردانی، دانشگاه مبدأ متقاضی انتقال ،باید از نظر اداره کل امور دانش آموختگان وزارت علوم معتبر باشد و این انتقال فقط برای دوره های کاردانی و کارشناسی و به دانشگاه های پیام نور ، علمی کاربردی‌ ، آزاد اسلامی و موسسات آموزش عالی غیر دولتی - غیر انتفاعی پس از بررسی امکان پذیر است.

همچنین نداشتن منع قانونی برای ادامه تحصیل از نظر مقررات آموزشی وزارت علوم و خدمت وظیفه عمومی ، نداشتن بیش از یک سال وقفه تحصیلی در زمان تسلیم تقاضا و دارا بودن مدارک تحصیلی مقاطع قبلی مورد تأیید مراجع ذی صلاح از دیگر شرایط متقاضی انتقال است.

در این آیین نامه آمده است : در صورتی که مدارک تحصیلی مقاطع قبلی در خارج از کشور اخذ شده باشند، مدارک دیپلم و پیش دانشگاهی باید توسط وزارت آموزش و پرورش تایید و مدارک مقاطع بالاتر باید توسط اداره کل امور دانش آموختگان وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری ارزشیابی شود.

براساس این آیین نامه، دانشجویانی که با دیپلم 3 ساله دوره متوسطه در هریک از دانشگاه‌های خارج از کشور مشغول به تحصیل شده اند برای انتقال وادامه تحصیل در هر یک از مؤسسه های داخل، دارا بودن و ارائه مدرک پیش دانشگاهی یا پایه چهارم دوره متوسطه با تایید وزارت آموزش و پرورش،الزامی است و چنانچه مدرک مذکور پس از ورود به دانشگاه مبدأ نیز اخذ شده باشد ، بلامانع است.

در آیین نامه انتقال دانشجویان ایرانی شاغل به تحصیل در خارج از کشور آمده است : دانشجویان شاغل در دوره های کاردانی و کارشناسی (پیوسته و ناپیوسته) باید حداقل 12 واحد درسی اصلی با میانگین کل حداقل 12 از 20 یا معادل آن و در دوره کارشناسی ارشد ناپیوسته باید حداقل 6 واحد درسی اصلی (غیر از واحدهای جبرانی) با میانگین کل حداقل 14 از 20 یا معادل آن را گذرانده باشند.

براساس این آیین نامه، دانشجویان شاغل به تحصیل در دوره های کارشناسی ارشد پیوسته و دکترای حرفه ای دامپزشکی نیز باید حداقل 30 واحد درسی اصلی با میانگین کل حداقل 13 از 20 یا معادل آن را گذرانده باشند.

همچنین شرط انتقال دانشجویان شاغل به تحصیل در دوره دکترای تخصصی ، ثبت نام و اشتغال به تحصیل حداقل دو نیمسال تحصیلی به صورت حضوری یا نیمه حضوری در دانشگاه مبدأ و دارا بودن گزارش پیشرفت تحصیلی می‌باشد.

ارائه تقاضا از طریق سایت اینترنتی ، پس از اخذ گواهی و ریز نمرات رسمی از دانشگاه مبدأ امکان پذیر است و برای انتقال در هر نیمسال تحصیلی، باید حداکثر تا یک ماه قبل از شروع آن نیمسال تحصیلی تقاضا ارائه شود.

براساس این آیین نامه، هزینه دریافتی از دانشجویان برای تحصیل در دانشگاه‌های داخل کشور ، در دانشگاه های برتر مطابق شهریه مصوب هیئت امنای دانشگاه ، ودر سایر دانشگاه های دولتی برای مقاطع کاردانی و کارشناسی (پیوسته و ناپیوسته) حداکثر تا 2 برابر شهریه نوبت دوم و برای مقطع کارشناسی ارشد حداکثر تا 5/1 برابر شهریه نوبت دوم است و همچنین در دانشگاه‌های پیام نور، جامع علمی کاربردی و سایر دانشگاه‌های وابسته نیزحداکثر تا 2 برابر شهریه سایر دانشجویان داخلی پذیرفته شده می‌باشد .

 همچنین هزینه تحصیل در موسسه‌های غیر دولتی و دانشگاه آزاد اسلامی نیز برابر شهریه دانشجویان پذیرفته شده از طریق آزمون و در واحدهای بین المللی دانشگاه‌ها در مناطق آزاد نیز برابر شهریه مؤسسه پذیرنده است.

 

کد خبر 124688

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار آموزش

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز