شنبه ۲۱ فروردین ۱۳۸۹ - ۰۷:۵۱
۰ نفر

همشهری آنلاین - شهره فرجی: اولین مرحله هضم را جویدن غذا تشکیل می‌دهد.

به محض این که غذا وارد دهان شد آنزیم‌های قوی بزاق دهان، شروع به خرد کردن آن می‌کنند.

بلعیدن غذا به صورت تکه‌های بزرگ، می تواند خطرآفرین باشد چرا که ممکن است در گلو گیر کند و مانع عبور هوا و در نتیجه خفگی گردد، پس برای پیشگیری از بروز این حالت و نیز کمک به عمل هضم،‌ بهتر است ابتدا غذا را به صورت قطعه‌های کوچکتر درآوریم و بعد آن‌ها را خوب بجویم.

برای خوب جویدن و هضم بهتر غذا، سعی کنید به روش‌های زیر عمل کنید:

• برای خوردن غذا وقت کافی بگذارید، طوری که مطمئن باشید برای جویدن هر لقمه وقت کافی خواهید داشت.

سعی کنید هنگام کار کردن، در حین رانندگی و چنین وضعیت‌های مشابهی، غذا نخورید.

• تا جای ممکن،‌ غذای خود را در محیطی آرام صرف کنید.

سعی کنید در حین غذا خوردن از مشاجره و نیز گوش دادن به موسیقی با صدای بلند بپرهیزید چرا که این شرایط باعث می‌شود شما سریع‌تر و بی‌دقت‌تر غذا بخورید.

• برای هضم بهتر غذا، سعی کنید غذا را به قطعات کوچک و قابل کنترل درآورید. برای مثال برای غذاهایی مانند مرغ و ماهی، آن‌ها را به صورت قطعات یک سانتی‌متری مکعبی شکل درآورده و خوب بجوید.[غذای سبک و درست جویدن مانع سوزش معده می‌شود]

• هر لقمه غذا را 25 تا 50 بار بجوید.
[تند غذا نخورید، چاق می‌شوید]

که این تعداد دفعات، به اندازه لقمه، سن و نیز میزان تولید بزاق دهان و توانایی خرد کردن غذا در هر فرد، می تواند متفاوت باشد.

• غذاهای نیمه جامد مانند ماست را نیز تا حدودی بجوید.

کد خبر 104710

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار تغذیه و آشپزی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز