Hamshahri Logo
ميز آنلاين نشريات انتشارات درباره ما ارتباط با ما جستجو نقشه سايت


ايران جهان
اقتصاد بورس
بزرگراه سايبر شهر مجازی
ارتباطات دانش و تکنولوژي
موسيقی سينما و تلويزيون
ورزش سلامت
آموزش هنر
مهارت‌های زندگی ديدگاه
انديشه قرآن کريم
سفر محيط زيست
پيشخوان کتاب
اجتماع مسکن
پليس حادثه
شهردار شورای شهر
شهر مسير
حمل ‌و‌ نقل مترو
فرهنگ تاريخ
ادبيات داستانی زنان
کودک و نوجوان تغذيه
عکس آب و هوا
سرگرمی

به روز شده: 21 بهمن 1388 ساعت 00:43  - ‏آمار بازدید سایت: آمار بازدید  RSS
صفحه اصلی ارتباطات
 
نسخه عصر تحولي در روزنامه‌نگاري ايران
روزنامه‌نگاری- دكترعلي گرانمايه پور*:
نكته‌اي كه در روزنامه‌نگاري اهميت دارد، بحث درآمد، سود و توزيع است.

با توجه به گسترش سايت‌هاي اطلاع‌رساني و استفاده از پيامك به‌عنوان رسانه‌اي جديد براي انتقال اخبار روزانه، روزنامه همشهري مي‌تواند بخشي از بازار اخبار و اطلاعات عصر تهران و در آينده عصر ايران را در اختيار بگيرد.

در زمينه چاپ آگهي نيز چاپ عصر كمك مي‌كند كه روزنامه همشهري بتواند حتي به دو چاپ آگهي جداگانه برسد كه مي‌تواند از نظر مادي درآمد بسيار خوبي را نصيب اين روزنامه كند.

در اين راستا، بايد روزنامه همشهري همه امكانات و تجهيزات خود را براي اين كار بسيج كند.

اين روزنامه پيش از اين توانسته بود سبكي جديد در خبرنويسي ايجاد كند و اولين روزنامه‌ تمام رنگي ايران باشد، اما سال‌ها بود كه تحولي در روزنامه همشهري اتفاق نيفتاده بود و اين روزنامه اسير تحولات پي‌درپي سازماني و دروني بود.

همچنين توجه بيش از حد به آگهي‌هاي تبليغاتي باعث شده بود تا روزنامه همشهري اهميت خود را به‌عنوان يك رسانه اطلاع‌رسان و خبري از دست بدهد و بيشتر وجهه تبليغاتي پيدا كند.

در مبحث مديريت رسانه، هر رسانه‌اي كه بتواند با ايجاد تحول براي افزايش سهم خود از بازار مطبوعات بكوشد، مي‌تواند به ايجاد درآمدزايي بيشتر نيز اميدوار باشد.

در كشورهاي توسعه يافته به‌ويژه آمريكا و ژاپن، چاپ‌هاي متعدد در روز تجربه شده و اين كار تجربه تازه‌اي در دنيا نيست، اما به‌طور قطع تجربه جالب و مهمي در روزنامه‌نگاري ايران محسوب مي‌شود.

پيشنهاد من اين است كه روزنامه همشهري سبك خبرنويسي متفاوتي را براي چاپ عصر خود در نظر بگيرد. معمولاً يك سبك اين خواهد بود كه چاپ عصر خبرهاي روزانه را پوشش بدهد و به سراغ تحليل مسائل همان روز برود.

به‌طور مثال، اگر حادثه‌اي صبح همان روز اتفاق افتاده است، تحليل و خبرش در چاپ عصر باشد. يكي از مشكلاتي كه چاپ عصر با آن مواجه است، مسئله زمان است.

به همين دليل روزنامه همشهري براي چاپ عصر به تعدادي روزنامه‌نگار حرفه‌اي و با تجربه نياز دارد و به عقيده من بايد روزنامه‌نگاراني كه در چاپ عصر همشهري كار مي‌كنند، بسيار باتجربه‌تر و حرفه‌اي‌تر از روزنامه‌نگاران چاپ صبح باشند.

چاپ عصر روزنامه همشهري مي‌تواند از لحاظ تيتر و عكس بسيار متفاوت و جذاب‌تر از چاپ صبح باشد و اگر اين اتفاق بيفتد، روزنامه همشهري مي‌تواند براي نسخه عصر خود مخاطبان جديدي را به مخاطبان قبلي‌اش اضافه كند.

اميدواريم روزنامه همشهري سبك‌هاي سنتي را به‌عنوان تجربه همراه داشته باشد، اما سبك‌هاي جديد خبري را نيز در دستور كار قرار دهد. راه‌اندازي يك سايت خبري آن‌لاين و چاپ عصر مي‌تواند الگويي براي ساير روزنامه‌ها باشد و جامعه مطبوعاتي ايران از اين اقدام استقبال مي‌كند.

* عضو هيأت عملي
گروه ارتباطات دانشگاه آزاد اسلامي

تاریخ درج: 30 بهمن 1386 ساعت 14:04 تاریخ تایید: 30 بهمن 1386 ساعت 14:10 تاریخ به روز رسانی: 30 بهمن 1386 ساعت 14:10
 
تمامی حقوق این سایت متعلق به موسسه همشهری است