Hamshahri Logo
ميز آنلاين نشريات انتشارات درباره ما ارتباط با ما جستجو نقشه سايت


ايران جهان
اقتصاد بورس
بزرگراه سايبر شهر مجازی
ارتباطات دانش و تکنولوژي
موسيقی سينما و تلويزيون
ورزش سلامت
آموزش هنر
مهارت‌های زندگی ديدگاه
انديشه قرآن کريم
سفر محيط زيست
پيشخوان کتاب
اجتماع مسکن
پليس حادثه
شهردار شورای شهر
شهر مسير
حمل ‌و‌ نقل مترو
فرهنگ تاريخ
ادبيات داستانی زنان
کودک و نوجوان تغذيه
عکس آب و هوا
سرگرمی

به روز شده: 21 بهمن 1388 ساعت 00:43  - ‏آمار بازدید سایت: آمار بازدید  RSS
صفحه اصلی ارتباطات
 
مفاهيم: نشر بين‌رسانه‌اي چيست؟
رسانه‌های آنلاين- همشهري‌آنلاين- ترجمه دكتر يونس شكرخواه:
تغيير عادات در مصرف اطلاعات، افزايش تقاضا براي اطلاعات تخصصي و تمايل به شخصي‌سازي اطلاعات از جمله چالش‌هايي هستند كه در برابر رويه‌ها و عملكردهاي سنتي رسانه‌اي قد برافراشته‌اند

نسل جديد مخاطبان كه به مصرف بيشتر از داده‌هاي مولتي‌مديايي تمايل دارد، خواستار دستيابي به اطلاعات در هر لحظه ممكن است. اين درخواست نه‌تنها با هر زمان، بلكه با هر مكان نيز همراه است، مصرف‌كنندگان جديد اطلاعات در واقع مي‌‌خواهند به اطلاعات مورد نظر خود در هر زمان و در هر مكان و از طريق همه انواع حامل‌هاي اطلاعات دست يابند (كامپيوترهاي شخصي، لپ‌تاپ‌ها، موبايل‌ها و تلفن‌هاي معمولي) و حتي خواهان دستيابي به اطلاعات از طريق آميزه‌اي از اين ابزارها هستند و به همين دليل است كه اكنون شبكه‌ها و ابزارهاي دريافت‌كننده اطلاعات در شكل‌هاي گوناگون در بازارها وجود دارند.

در حالي كه ابزارهاي تكنولوژيك در زمينه پردازش و تحويل اطلاعات (اعم از متن، تصوير، ويديو و پيام‌هاي شنيداري) و نيز در زمينه توزيع اطلاعات از طريق رسانه‌هاي گوناگون مشكلات مربوط به اين فرايندها را به دليل حضور سيستم‌هاي موسوم به مديريت محتوا (اگرچه هنوز استاندارد يكساني در اين زمينه وجود ندارد) حل كرده‌اند، اما هنوز سازمان بخشيدن به تصميمات مرتبط با فرايندهاي نشر بين‌رسانه‌اي در عرصه تأمين اطلاعات به‌خصوص براي روزنامه‌ها، امر دشواري باقي‌مانده است.

نخستين و اصلي‌ترين مشكل در اين زمينه فقدان دانش ضروري براي سازماندهي بهينه فرايند نشر بين‌رسانه‌اي است. يك سازمان عملياتي براي اتاق خبر كه جنبه‌هاي گوناگون مولتي‌مديايي  يا همان جنبه چندرسانه‌اي بودن [گزارش همشهري‌آنلاين از نشست روزنامه‌نگاري چندرسانه‌اي] را در نظر بگيرد، هنوز در هيچ دانشگاه يا انستيتويي تدريس نمي‌‌شود.

ايجاد يك مفهوم عملياتي‌
ايفرا با پژوهش و تلاش توانسته است مفهومي عملياتي را تحت عنوان تجاري نيوزپلكس به ثبت برساند. ايفرا با همكاري دانشگاه كاروليناي جنوبي يك مركز آموزشي و پژوهشي طراحي كرده كه در آن فرايندهاي كاري نشر بين‌رسانه‌اي در بخش‌هاي اتاق خبر و تبليغات بازرگاني، تدريس مي‌‌شود.

در مركز ايفرا، در دارمشتات ابزارهاي پايه‌اي ضروري براي نشر بين‌رسانه‌اي به گونه‌اي كه در خدمت تأمين نيازهاي بازار روزنامه‌هاي اروپايي باشد، تأمين شده است. طراحي و در دسترس قرار دادن اين ابزارها به گونه‌اي است كه كاملاً عملياتي و مفيد باشند.

اكنون بخش فزاينده‌اي از نهادهاي نشر با توجه به اين اصول و در هماهنگي با آن‌ها‌، كارهاي خود را دنبال مي‌‌كنند. بايد گفت بسياري توليدات روزنامه‌اي و رسانه‌اي موجود در بازار قابليت‌ هماهنگي با اين دستورالعمل‌ها و راه‌حل‌ها چه به‌صورت منفرد و چه به‌صورت سازمان‌هاي رسانه‌اي دارند و اين هماهنگي و همگرايي را مي‌‌توانند با توجه به توان بالقوه خود ايجاد كنند.

تبادل محتوا كماكان وظيفه اتاق خبر و بخش تبليغات تجاري است. اما الزامات و ضرورت‌هاي جديد اطلاعات نوين را نمي‌‌توان با ساختارهاي انعطاف‌ناپذير و سنتي اتاق‌هاي خبر قديمي و با سرويس‌ها و مراكز داخلي آن‌ها كه صرفاً بر چاپ متمركز است، تأمين كرد. اين كار از نيروهاي داخلي و خارجي بخش تبليغات بازرگاني هم در حالي كه مراكز تسويه‌حساب، ديجيتال مي‌‌شوند و يا بازاريابي و توزيع از طريق ارتباط مستقيم با مشتري دنبال مي‌‌شود، بر نمي‌‌آيد.

تمام مراحل توليد اطلاعات (از محتوا گرفته تا تبليغات بازرگاني) اكنون در فرايندهاي كنترلي همگرا شده،‌ متمركز شده‌اند. به همين خاطر، ساختارهاي سازماني جديد يا آن‌چه به آن‌ها ميز (desk) يا سرويس گفته مي‌‌شود در مراكز رسانه‌اي، در مراكز خبري، تبليغاتي و توليدي ايجاد شده‌اند‌. هدف اين ميزها، تمركز در زمينه شناخت و نحوه كار است.

در حال حاضر، اكثر اتاق‌ خبرهاي روزنامه‌هاي منطقه‌اي به آژانس‌هاي داخلي شركت‌هاي نشر تبديل شده‌اند. سيستم‌هاي مديريت محتوا (CMS) اكنون دسترسي به انواع اطلاعات را (متن، تصوير، ويديو، صدا و فراداده‌ها) امكان‌پذير ساخته‌اند [مفاهيم: مديريت داده‌ها چيست؟] و اين دسترسي به اطلاعات، صرف‌نظر از اين‌كه پايگاه داده‌ها در كجاي اينترنت يا اينترانت قرار دارد، صورت مي‌‌گيرد.

فايده اصلي اين سيستم جديد جهاني اين است كه قدرت پردازش اطلاعات را از هر دو جنبه سازماني و فني، به گونه‌اي رسانه‌اي و صرف‌نظر از نوع رسانه مورد استفاده، داراست و فرايندهاي اطلاعات به گونه‌اي همگرا، طراحي، كنترل و تعقيب مي‌‌شوند. اكنون هر نهاد رسانه‌اي مي‌‌تواند با همگراسازي سيستم‌ها و فرايندها، عمليات خود را در خدمت نيازهاي مشتري متمركز كرده و از همگرايي طيفي از رسانه‌ها (آنلاين، اس‌ام‌اس، ايميل و غيره) به صورتي محصول‌گرا و بازارگرايانه بهره‌مند شود.

از ديگر سو، آگهي‌ها هم نوعي از اطلاعات هستند كه بايد با عيني‌گرايي يا با احساس و يا با جديت در اتاق‌هاي خبر مبادله شوند. فرايند اين تبادل در آگهي و محتوا با يكديگر يكسان است. استفاده از تمامي اطلاعات موجود،‌ اين امكان را به واحد آگهي‌ها مي‌‌دهد تا خود را به يك آژانس منطقه‌اي تبديل سازد.

اين امر در مورد اتاق‌هاي خبر، در كنار چاپ به عنوان هسته اصلي تجارت، مي‌‌تواند تمام فعاليت‌هاي بين‌رسانه‌اي نظير رسانه‌هاي آنلاين، خدمات موبايل، بيلبوردها و پوسترها را هم دربگيرد.

بنابراين، خدماتي كه در اختيار آگهي‌دهنده قرار مي‌‌گيرد، حالتي عميق‌تر، شخصي‌تر، مؤثرتر و معطوف‌تر به هدف را به خود مي‌‌گيرد. در چنين حالتي، مشاور آگهي‌ها و تيم همكار او حكم شريك مشتري را براي انواع رسانه‌ها پيدا مي‌‌كنند.[.آگهي‌هاي جديد در روزنامه‌ها]

تاریخ درج: 29 شهریور 1386 ساعت 21:10 تاریخ تایید: 29 شهریور 1386 ساعت 21:22 تاریخ به روز رسانی: 22 مرداد 1388 ساعت 12:58
 
مطالب مرتبط
شخصيت‌هاي تركيبي محصولات جديد فضاي وب هستند ساینس مانیتور ديگر چاپ نمي‌شود؛ فقط آنلاين آشنايي با "گلوي عميق" واترگيت آشنایی با کنسرسیوم شبکه تارگستر جهانی (W3C) پارك‌هاي نوآوري در دروپا 2008 کمک به روزنامه‌نگاری شهروندی ‌چشم‌انداز بازار ‌چاپ خاورميانه ‌تا سال 2012‌ چيزي به عنوان سبک روزنامه‌نگاري آنلاين در جهان توليد نشده‌‌است دانش روزنامه‌نگاری و روزنامه‌نگاری آنلاین دنياي قديم نو کتاب و اینترنت؛ همزیستی مسالمت‌آمیز ؟ آشنايي با چانك آشنايي با قاعده‌هاي جهاني آنلاين‌نويسي مفاهيم: دوسويه‌گي اينترنتي چيست؟ روزنامه‌نويسي منتشر شد مفاهيم: C1P4 ، C1P3 و JDF چيست؟ 5 مرحله شبكه‌اي شدن چاپخانه‌ها مفاهيم: الزامات و اهداف شبكه‌اي شدن چيست؟ گزارش مركز پژوهش‌ها درباره وضعيت اينترنت در ايران نشريات و فرمول تئودور پترسون تغيير رفتار روزنامه‌ها مفاهيم: سواد رسانه‌اي چيست؟ آشنايي با نظريه اشاعه نوآوري‌ها مسابقه اينترنتي: ايمني كليد سلامتي مفاهيم: سبك الماس خبري چيست؟ مفاهيم: بازاريابي چيست؟ فوت و فن‌هاي گزارشگري با صدا روزنامه‌ها و وبلاگ روزنامه‌ها و اينترنت مفاهيم: روش‌های آنالیز وب چيست؟ نشست تخصصي با دكتر صباغيان در همشهري‌آنلاين مفاهیم: آنالیز وب چیست؟ انسان و تکنولوژی‌های دیجیتال روزنامه‌نگاری چند رسانه‌ای و فرهنگ آموزش مفاهيم: شمارنده وب چیست؟
 
 
تمامی حقوق این سایت متعلق به موسسه همشهری است