Hamshahri Logo
ميز آنلاين نشريات انتشارات درباره ما ارتباط با ما جستجو نقشه سايت


ايران جهان
اقتصاد بورس
بزرگراه سايبر شهر مجازی
ارتباطات دانش و تکنولوژي
موسيقی سينما و تلويزيون
ورزش سلامت
آموزش هنر
مهارت‌های زندگی ديدگاه
انديشه قرآن کريم
سفر محيط زيست
پيشخوان کتاب
اجتماع مسکن
پليس حادثه
شهردار شورای شهر
شهر مسير
حمل ‌و‌ نقل مترو
فرهنگ تاريخ
ادبيات داستانی زنان
کودک و نوجوان تغذيه
عکس آب و هوا
سرگرمی

به روز شده: 21 بهمن 1388 ساعت 00:43  - ‏آمار بازدید سایت: آمار بازدید  RSS
صفحه اصلی ارتباطات
 
پير شدي، جوون!
راديو- گروه ادب و هنر:
راديوي ايران روز 6 ارديبهشت ماه امسال 67 ساله شد. در طول 66 سال گذشته، اين رسانه آن‌قدر گسترده شد كه حالا با تنوع شبكه‌هاي مختلف راديويي، مخاطبان طيف‌هاي گوناگون مي‌توانند ساعاتي از روز و شب خود را با گوش سپردن به راديو سپري كنند.

راديو هنوز هم در كنار مخاطباني از نسل جديد طيف سنتي شنوندگانش را حفظ كرده است؛ آنهايي كه هنوز هم در بين رسانه‌هاي مختلف ديداري و شنيداري راديو را براي سرگرمي و باخبر شدن از اخبار پيرامون خود انتخاب مي‌كنند.

 اما راديو در ايران چگونه متولد شد؟

نخستين فرستنده بي‌سيم موج بلند تهران و شهرهاي تبريز، مشهد، كرمان، كرمانشاه و خرمشهر با 20 كيلووات قدرت و دكلي با طول 120 متر در ساعت 3 بعدازظهر روز 6 ارديبهشت ماه سال 1305 شروع به‌كار كرد.يك سال پيش از تأسيس اين ايستگاه فرستنده، «مدرسه بي‌سيم قشون كل» به منظور تعليم و تجهيز نيروي انساني مورد نياز در وزارت جنگ، گشوده شد و با گسترش فعاليت‌ها و فراهم آمدن مقدمات ايجاد فرستنده‌هاي موج كوتاه، گروهي از كاركنان بي‌سيم نيز براي آموزش‌هاي تخصصي به فرانسه رفتند.

سال‌ها از افتتاح راديو گذشت و به‌تدريج انديشه ايجاد راديو قوت گرفت؛ چرا كه در آن روزها كشورهاي جهان يكي پس از ديگري راديوهاي خود را به‌كار مي‌انداختند و به دنبال تصويب اساسنامه سازمان پرورش افكار، (با هدف كنترل و هدايت افكار عمومي) در دوازدهم دي ماه 1317 كميسيون‌هاي شش‌گانه آن از جمله راديو تشكيل شدند.

كميسيون راديو در بهمن ماه 1317 ساخت دو دستگاه فرستنده موج كوتاه به قدرت 2 و 20 كيلو وات را به كمپاني استاندارد انگليس سفارش داد. همزمان با سفارش خريد دو دستگاه فرستنده موج كوتاه، وزارت پست و تلگراف دستور داد تا عمارت مخصوصي براي استوديوي راديو تهران كه ضمناً مركز مخابرات تلگرافي و تلفني بي‌سيم نيز باشد در داخل شهر ساخته شود.

 اشغال ايران توسط متفقين، ساخت اين استوديو را كه قرار بود يك شركت آلماني به نام «هوختين» انجام دهد، غيرممكن كرد.

از طرف ديگر چون مقرر شده بود راه‌اندازي راديو به فوريت آغاز شود يكي از اتاق‌هاي عمارت مركز فرستنده بي‌سيم پهلوي تبديل به استوديوي كوچكي شد تا بناي ساختمان استوديو به‌طور موقت از آن استفاده شود و جنگ جهاني دوم تحويل دستگاه‌هاي فرستنده موج كوتاه را به تاخير انداخت.

بنابراين وزارت پست و تلگراف و تلفن براي تامين منظور فوق يك دستگاه فرستنده تلگرافي و تلفني موج كوتاه را به قدرت 2 كيلووات، براي راديو به‌كار گرفت. كار نصب و راه‌اندازي اين فرستنده در اواخر سال 1318 صورت گرفت. پس از نصب دستگاه فرستنده و آماده‌سازي يك استوديوي موقت در عمارت بي‌سيم پهلوي، سرانجام راديو تهران در چهارم ارديبهشت ماه 1319 افتتاح شد.

پس از پايان جنگ، به‌تدريج امكان تجهيز راديو و خريد و دريافت وسايل فراهم شد و سرانجام سال 1327 نخستين استوديوي راديويي يا اداره انتشارات و تبليغات واقع در ميدان ارك ساخته شد. در سال 1330 استوديوي ديگري نيز ساخته شد ولي جز آن‌كه پخش اخبار و برخي از برنامه‌ها به اين استوديو منتقل شود، تحول ديگري در راديو به‌وجود نيامد.

بعد از روي كار آمدن دولت مصدق و كودتاي 28 مرداد، راديو دچار تحولات اساسي شد و از محوريت پخش موسيقي به پخش اخبار و اطلاع‌رساني روي آورد. در سال 1336 ايستگاه راديويي «راديو ايران» با 100 كيلووات قدرت افتتاح شد و فرستنده قديمي «راديو تهران» نام گرفت.

گسترش شبكه راديويي كشور از سال  1348 تا 1350 برعهده وزارت پست و تلگراف و تلفن بود و در سال  1350، پس از ادغام راديو و تلويزيون، اين مهم در شمار مسئوليت‌هاي سازمان راديو و تلويزيون ملي ايران درآمد.

در سال 1339 راديو بيست و چهار ساعته شد و ساعت‌هاي پخش محلي گسترش يافت. در نيمه اول دهه 40 برنامه دوم راديو و سال 1346 برنامه سوم تهران و فرستنده اف.ام (FM) به مجموع برنامه‌هاي راديويي افزوده شدند.

پس از مدتي، در هفدهم مرداد ماه 1347، نخستين مركز شهرستاني تلويزيون در اروميه گشايش يافت و چند ماه بعد مركز تلويزيون بندرعباس شروع به كار كرد.فعاليت مراكز تلويزيوني به‌تدريج يكي پس از ديگري آغاز شد كه از ميان آنها مي‌توان به مراكز شيراز، كرمانشاه، تبريز، زاهدان، خراسان، كرمان، سنندج و اصفهان اشاره كرد. به دنبال گسترش امكانات فني، نصب و راه‌اندازي مركز مخابرات ماهواره‌اي اسدآباد همدان در سال 1348، امكان تبادل برنامه‌هاي تلويزيوني با ايستگاه‌هاي خارجي فراهم شد.

پس از انقلاب اسلامي، مقدمه قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران مصوب همه‌پرسي آذر ماه 1358 درباره نقش و جايگاه صدا و سيما چنين بيان مي‌كند: وسايل ارتباط جمعي (راديو- تلويزيون) بايستي در جهت روند تكامل انقلاب اسلامي در خدمت اشاعه خدمت اسلامي قرار گيرد و در اين زمينه از برخورد سالم و انديشه‌هاي متفاوت بهره جويد و از اشاعه و ترويج خصلت‌هاي تخريبي و ضداسلامي جداً پرهيز كند.

پيروي از اصول چنين قانوني كه آزادي و كرامت ابناي بشر را سرلوحه اهداف خود دانسته و راه رشد و تكامل انسان را مي‌گشايد برعهده همگان است و لازم است كه امت مسلمان با انتخاب مسئولين كاردان و مؤمن و نظارت مستمر بر كار آنان به‌طور فعالانه در ساختن جامعه اسلامي مشاركت جويند، به اميد اين‌كه در بناي جامعه نمونه اسلامي (اسوه) كه بتواند الگو و شهيدي بر همگي مردم جهان باشد موفق گردد.»

در روزهايي كه تازه 67 سالگي راديو را جشن گرفته‌ايم امروز در مشهد هشتمين جشنواره بين‌المللي صدا به كار خود خاتمه مي‌دهد،به سراغ اساتيد رسانه، بازيگران، اهالي راديو و... رفتيم با اين چهار سؤال كه:

- آيا اولين دستگاه راديويي كه ديديد به خاطر داريد؟
- بهترين برنامه راديو از نظر شما چيست؟
- بهترين گوينده راديو و ماندگارترين صدا از نظر شما كدام است؟
- نظرتان در مورد 67 سال فعاليت راديو چيست؟

***
حجت‌‌الاسلام راشد يزدي، محقق:مناجات مرا با راديو آشنا كرد

- حدود 60 سال پيش با راديو آشنا شدم آن زمان يكي از همسايگان ما راديويي داشت و آن را روي پشت بام خانه مي‌گذاشت و ما صداي آن را مي‌شنيديم و من به وسيله مناجات ماه رمضان كه مرحوم ذبيحي آن را اجرا مي‌كردند با راديو ارتباط برقرار كردم.
- برنامه‌هاي صبح جمعه.
- گويندگان خبر راديو گويندگان بسيار خوبي بودند. مرحوم صبحي و مرحوم راشد هم صداي خوبي داشتند.
- راديو يك عامل بسيار موثر در ساخت و ساز مردم است و نفوذ راديو نسبت به تلويزيون بيشتر است.

***

عماد افروغ، نماينده مجلس:راديو موفق‌تر از سيما

- يك راديو در خانه داشتيم كه دور آن چوبي بود و پرده كرم رنگي داشت و بسيار قديمي بود. - قصه‌هاي شب.
- مرحوم مهين ديهيم
- راديو پس از انقلاب جهت‌دارتر و حتي موفق‌تر از سيما عمل كرده است. خيلي از كساني كه در سينما درخشيده‌اند كارشان را از راديو آغاز كرده‌اند. به هر حال راديو با توجه به محدوديت‌هاي تصويري‌اي كه دارد، خيلي خوب عمل كرده است.

***
فريدون صديقي، مدرس و روزنامه‌نگار: نوجواني‌ام را با راه شب گذراندم

- يك راديوي قديمي داشتيم كه با باطري ماشين كار مي‌كرد و هر موقع باطري آن تمام مي‌شد با پدرم به باطري‌سازي مي‌رفتيم تا راديو را براي شارژ زير دستگاه بگذاريم. اين داستان به سال‌هاي 47 – 48 برمي‌گردد.
- در دوران نوجواني‌ام بهترين برنامه «داستان شب» و «جاني دالر»بود. در اين زمان هنوز تلويزيون نيامده بود و هر كسي راديو داشت اين برنامه را گوش مي‌داد.
- حيدر صارمي،‌ ماني، فروزنده اربابي،  آذر پژوهش، ثابت ايماني. جاي آن صداها واقعاً خالي است نه اين‌كه صداهاي موجود اين دوره صداهاي بدي است ولي آن زمان صداها داراي يك شخصيتي بودند كه خيلي خاص بود. پشت صدا سواد خوبي هم وجود داشت و فقط صدا رسا و قوي نبود.
- ما داراي يك فرهنگ شنيداري هستيم و به‌تدريج صاحب فرهنگ ديداري هم شديم؛ آن هم با ورود تلويزيون. زماني كه تلويزيون و روزنامه به كثرت امروز هنوز وجود نداشت راديو قوي‌ترين و تاثيرگذارترين رسانه بود و در دسترس هم بود. به هرحال راديو هنوز هم جايگاه اول خودش را دارد و وجود تمام شبكه‌هاي آن ضروري است. چون يك مدياي كامل را مي‌سازد. راديو در كنار ساير رسانه‌ها، بخشي از دانش‌افزايي مخاطبان را كامل مي‌كند.

***
علي‌اكبر قاضي‌زاده، روزنامه‌نگار و مدرس: بايد قابليت‌هاي راديو رابيشتر بشناسيم

- حدود 5 – 6 ساله بودم كه با راديويي كه در آشپزخانه خانه‌مان بود آشنا شدم و همانجا نشستم و راديو گوش كردم. بعد از آن وقتي كلاس دوم يا سوم مدرسه بودم يكي از همسايه‌هاي ما يك راديو ترانزيستوري ساخت و براي ما آورد و اسم راديوي ما لورنز بود.
- داستان شب و برنامه صبح جمعه.
- صداي مرحوم صبحي كه صداي بسيار مهرباني داشتند و صداي مرحوم محتشم  .
- راديو رسانه‌اي راحت و صميمي است و اميدوارم قابليت‌هاي آن را بشناسيم و بيشتر روي آن كار كنيم.

***
حسين قندي، مدرس و روزنامه‌نگار: موسيقي حرف اول را در راديو مي‌زند

- يك راديوي لامپي داشتيم كه پدرم آن را خريده بود و از همان دوران كودكي مخاطب آن بودم.
- برنامه «جاني دالر» هنوز در ذهن من باقي مانده است. برنامه «گلها» را هم خيلي دوست داشتم . بعدها هم صبح جمعه با راديو را گوش مي‌كردم كه فروزنده اربابي آن را اجرا مي‌كرد كه بعد از آن هم مرحوم علي تابش و مرحوم نوذري اجراي اين برنامه را ادامه دادند.
- صداي افراد بسياري در ذهنم باقي مانده است. مانند آقاي راشد كه سخنراني مذهبي داشتند يا نوحه‌سرايي آقاي ذبيحي كه بسيار تاثيرگذار بود و همين‌طور صداي آقاي علي محمدي كه برنامه داستان‌هاي شب را اجرا مي‌كردند. جواد آتش‌افروز و معين  هم صداي ماندگاري دارند.
كه از ويژگي‌هاي راديو در همه كشورها موسيقي است و اگر موسيقي در راديو كم‌رنگ شود، مخاطبينش را از دست مي‌دهد و تنها چيزي كه راديو را زنده نگه مي‌دارد و ماندگار مي‌كند موسيقي است. هيچ‌وقت نمي‌شود صداي خوب و همچنين موسيقي را از راديو گرفت. اميدوارم به اين مسائل توجه بيشتري شود.

***
ژاله علو، بازيگر و گوينده: راديو يك مونس هميشگي است

- در دوران كودكي من از زماني كه راديو افتتاح شد يك سال بعد از آن زمان ما در خانه راديو داشتيم.
-  به نظرم نمايش‌هاي راديو خوب بودند. برنامه «صبح جمعه» هم هميشه توجه من را به خود جلب مي‌كرد.
- قديمي‌ها خانم پرنيان، خانم كوكب رجا صداهاي بسيار زيبايي داشتند ولي بعدها خانم عاطفي و خانم آذر پژوهش از نظر من موفق بودند و كساني كه با موسيقي ارتباط داشتند به خانم روشنك هم علاقه داشتند.
- راديو يك مونس هميشگي است. من راديو را به پيانو تشبيه مي‌كنم با اين‌كه پيانو خيلي مجلل است و در همه‌جا خيلي ارزش دارد اما بعضي وقت‌ها آدم دوست دارد ني چوپان را هم گوش كند.

***
داريوش كاردان، گوينده و كارگردان: همراه هميشگي مردم

- به‌طو ر دقيق به خاطر ندارم ولي در زمان كودكي يكي از سرگرمي‌هاي ما راديو گوش كردن بود و من به راديو علاقه زيادي داشتم.
- اخبار ساعت 2 و داستان شب.
- ماني
- راديو همراه هميشگي مردم

***
حسين عرفاني، گوينده: راديو دنياي خاطره‌هاست

- از دوران دبستان با راديو آشنا شدم و با داستان‌هاي شب با راديو ارتباط برقرار كردم.
- داستان‌هاي شب.
- گويندگان راديو خوب هستند و مهران دوستي صداي گرمي دارد.
- راديو دنيايي از خاطره‌هاست.

***
اكبر منافي،گوينده و مدير دوبلاژ: اي كاش يادي هم از ما كنند...

- در كودكي براي اولين بار اين دستگاه را ديدم كه يك راديوي قهوه‌اي رنگ و بزرگ بود.
- برنامه‌هاي خبري
- اسدالله پيمان
- به قول همكارم اگر در سالروز افتتاح راديو از گويندگان قديمي هم يادي كنند بهتر است.

***
پرويز بهرام ،گوينده و مدير دوبلاژ: راديو مؤثرترين رسانه است

- پاسخي براي اين سؤال ندارم.
- داستان‌هاي شب.
- نمي‌گويم.
- به نظرم راديو فراگيرترين و مؤثرترين رسانه است و بيشترين مخاطب شنيداري را به خود جلب كرده است.

***
 عليرضا افتخاري، خواننده: مردم به راديو نياز دارند

- تنها به ياد دارم كه در سن 10 سالگي با راديو آشنا شدم.
- برنامه‌هاي راديو بعد از انقلاب خيلي بهتر شده و فعاليت‌هاي رضايت‌بخش زيادي انجام شده است ولي برنامه خاصي مدنظرم نيست.
- تمام گوينده‌ها گوينده‌هاي خوبي هستند و انتخاب يكي از بين آنها براي من سخت است چون اگر كه خوب نبودند به راديو نمي‌آمدند.
- راديو رسانه‌اي است كه از هر لحاظ مردم نيازمند آن هستند و مي‌تواند نبض و قلب ملت را به دست بگيرد.

***
خسرو سينايي، كارگردان: راديو رسانه‌اي مهم، قبل از تلويزيون بود

- برمي‌‌گردد به كودكي من. پدر و مادرم از طريق راديو برنامه‌هاي جنگ جهاني را پيگيري مي‌‌كردند. البته خود دستگاه را به ياد ندارم.
- برنامه داستان شب كه هوشنگ مستوفي آن را اجرا مي‌كرد.
- كار سختي است اما مرحوم صبحي را به ياد دارم.
- راديو به عنوان يك رسانه مهم در طي سالهايي كه تلويزيون هنوز وجود نداشت نقش بسيار مهمي را ايفا كرد ولي با آمدن تلويزيون راديو كم‌رنگ شد. اما به هر حال راديو اولين رسانه‌اي است كه توانست از طريق صدا با مخاطبين ارتباط برقرار كند.

***
فرهاد توحيدي، فيلمنامه‌نويس: راديو فاصله‌اي با مردم ندارد

- فقط مي‌توانم بگويم از زماني كه خودم را شناختم با راديو آشنا شدم و خاطرات خيلي زيادي هم با راديو دارم.
- داستان شب و قصه‌هاي شب را مي‌پسندم. همچنين برنامه‌هاي صبح جمعه. در دوران نوجواني هم برنامه‌اي بود به نام «پنج بعدازظهر» كه فروزنده اربابي و ماني اجرا مي‌كردند. همچنين برنامه مشاعره مهدي سهيلي و برنامه جاني دالر.
- مرحوم ماني، مستجاب الدعوه، فروزنده اربابي، حيدر صارمي  و حسين توصيفيان كه گوينده خبر بودند. سارنگ، اكبر مشكين، رامين فرزاد هم از هنرپيشه‌هاي راديو بودند. همچنين صداي خانم عاطفي هم ماندگار بوده است.
- مردمي‌ترين رسانه يعني رسانه‌اي كه هيچ وقت از شما جدا نمي‌شود حتي موقع خواب. رسانه‌اي كه فاصله‌اي با مردم ندارد.

***
ايرج محمدي، تهيه‌كننده سينما و تلويزيون: راديو يك ضرورت است

- در دوران كودكي بعد از پايان مدرسه پدرم يك راديو خريد و من از آنجا با راديو آشنا شدم.
- برنامه راه شب.
- منوچهر نوذري گوينده خوبي بودند.
- راديو به عنوان يك رسانه به عنوان يك نياز و ضرورت الزامي است.
***
محمدعلي‌كشاورز، بازيگر سينما، تئاتر و تلويزيون: راديو خدمت بزرگي به فرهنگ و موسيقي كرد

- زمان آشنايي من با راديو به سالهاي خيلي دور برمي‌گردد و من در اصفهان با راديو آشنا شدم با يك برنامه موسيقي. آن موقع راديوها شارژي بودند و با باطري كار مي‌كردند.
- برنامه گلهاي جاويدان و گلهاي رنگارنگ. 
- گوينده‌هاي خبر رضا سجادي و حسين توصيفيان كه جزو اولين افرادي بودند كه گزارشي مستقيم از مكه داشتند. به غير از گوينده‌هاي خبر، گوينده‌اي به نام هوشنگ مستوفي هم بود كه راجع به مسائل ادبي صحبت مي‌كرد. همچنين آقاي پيمان كه مربوط به قبل از انقلاب بود ولي به نظرم گوينده‌هاي زن بعد از انقلاب بهتر از بقيه عمل كرده‌اند.
- راديو در تمام مدت اين 67 سال خدمت بزرگي به فرهنگ و موسيقي ما كرد و همچنين در پرداختن به ادبيات و مسائل مذهبي موفق بوده است.

***
بهزاد فراهاني، بازيگر و كارگردان: راديو زيباترين رسانه است

- در زمان كودكي آشنا شدم با يك راديوي آندريا وار. توي سوراخ فيبر پشت راديو صداي بازيگران را مي‌شنيدم و فكر مي‌كردم لامپهاي روشن شخصيت‌هاي زنده‌اي هستند كه در حال حرف زدن هستند.
- داستانهاي شب.
- مرحوم ماني از نظر گويندگي ولي از نظر صدا نصرت‌الله محتشم، مسعود تاج‌بخش، بهادر خيلي خوب بودند.
- راديو زيباترين و منزه‌ترين رسانه ماست و بزرگترين وسيله‌ ارتباطي با توده‌هاي وسيع مردم است.

***
ايرج راد، بازيگر و كارگردان: راديو، تأثير‌گذارترين رسانه‌ جمعي

- اولين راديويي كه من با آن آشنا شدم راديوي تقريباً‌ بزرگي بود كه با يك نوع باطري خاص كه در كنار راديو قرار داشت كار مي‌كرد و براي اين كه راديو كار كند روي پشت بام آنتن نصب مي‌كردند.
- داستان‌هاي شب راديو.
- براي من چند صدا ارزشمند بوده و انتخاب يكي از آنها سخت است. از گويندگان مرحوم ماني و مرحوم نوذري و از بازيگران رامين فرزاد، مرحوم اكبرمشكين و ثريا قاسمي.
- راديو ماندگارترين و تأثيرگذارترين رسانه‌ ارتباط جمعي است چون در تمام حالات مي‌توان با آن ارتباط برقرار كرد.

***
پروانه معصومي، بازيگر سينما و تلويزيون: همه جا و با همه كس

- حدوداً ‌5 يا 6 ساله بودم كه در خانه با راديو آشنا شدم  با آن ارتباط برقرار كردم.
- قصه‌هاي شب براي من خيلي ماندگار بوده است.
- راديو گويندگان خوبي دارد ولي من الان اسم خاصي در ذهنم نيست و افراد از روي صدا مي‌شناسم و اسامي‌ ايشان را نمي‌دانم.
- راديو همه جا و با همه كس مي‌تواند باشد و بايد رسالت واقعي‌اش را انجام دهد.

***
مرضيه برومند، كارگردان و نويسنده: راديو خودنمايي نمي‌كند

- فقط مي‌توانم بگويم از زمان بچگي علاقه زيادي به راديو داشتم و خاطرات خيلي زيادي هم از راديو دارم و به نوعي با راديو زندگي مي‌كردم.
- صبح جمعه.
- رامين فرزاد، ماني، سيروس ابراهيم‌زاده و ژاله علو گوينده‌هاي بسيار خوبي بودند ولي صداي تاجي‌احمدي از نظر من ماندگارترين صدا بوده است.
- راديو بي‌ادعا، كم‌خرج، پربار و همراه است و خودنمايي نمي‌كند چون ديده نمي‌شود.

***
رضا كيانيان، بازيگر سينما، تئاتر و تلويزيون: شنونده راديو نيستم

- چيزي به خاطر ندارم
- جاني دالر، برنامه‌ گل‌ها و داستانهاي شب.
- آذر پژوهش.
- زياد شنونده برنامه‌هاي راديو نيستم. ولي به نظرم شبكه‌هاي ورزش و جوان موفق بوده‌اند.

***
امين تارخ، بازيگر تئاتر، سينما و تلويزيون: به اميد 670 سالگي راديو

- زماني كه راديو آمد من خيلي بچه بودم و زياد به خاطر ندارم ولي در سالهاي بعد با برنامه‌هاي راه شب و صبح جمعه با راديو ارتباط برقرار كردم.
- داستانهاي شب و صبح جمعه و گلها.
- صداي ماندگار در راديو زياد است. ولي صداي رامين فرزاد و اكبر مشكين را خيلي دوست داشتم.
- اميدوارم ششصد و هفتادمين سالگرد راديو را جشن بگيريد.

***
رضا بابك، بازيگر و كارگردان: راديو يعني ارتباط

- در زمان كودكي‌ دايي من يك راديويي خريده بودند و من اولين بار راديو را در آن زمان ديدم.
- براي من كه علاقه‌مند به هنر بودم، قصه‌هاي عاشقانه و داستانهاي شب و نمايشنامه‌هايي كه روز جمعه اجرا مي‌شد تأثيرگذار بوده.
- هوشنگ سارنگ و اكبر مشكين صداهاي خوبي داشتند. ماني و فروزنده‌ اربابي صداهاي ماندگاري داشتند كه براي مردم خيلي جذاب و دلنشين بود.
- بخش خوب برنامه‌هاي راديو هميشه زياد بوده و موفقيت بيشتري نسبت به بقيه رسانه‌ها داشته. راديو يعني ارتباط.

***
منوچهر آذري،  بازيگر تئاتر، سينما و تلويزيون: تنها صداست كه مي‌ماند

- از زمان كودكي علاقه فراواني به راديو داشتم، پدرم در آن زمان يك راديو خريدند و من با راديو آشنا شدم و ارتباط برقرار كردم. يك راديوي شارژي بود.
- اخبار راديو، داستان شب راديو، داستان جاني دالر، شما و راديو.
- نصرت‌الله محتشم، هوشنگ سارنگ، اكبر مشكين، آقاي مستجاب‌الدعوه، خانم فروزنده اربابي، خانم علو و رامين فرزاد.
- تنها صداست كه مي‌ماند.

***
جهانگير الماسي، بازيگر سينما و تلويزيون: راديو موفق‌تر از ساير رسانه‌هاست

- از دوران كودكي راديو در خانه ما بود و من از همان زمان با راديو آشنا شدم.
- داستان‌هاي شب و خبر راديو از بقيه ماندگارتر بوده‌اند. برنامه صبح هم كه مرحوم ماني اجرا مي‌كردند  خوب بود. همچنين برنامه‌هاي صبح جمعه.
- رامين فرزاد، ماني، اكبر مشكين، خانم ژاله علو، مرحوم سارنگ، مرحوم مقبلي و مرحوم نوذري.
- راديو رسانه‌اي است كه عملكردش از بقيه رسانه‌ها خيلي قوي‌تر بوده است.

***
اسماعيل ميرفخرايي، مجري و كارشناس: آغاز آرام و كوچك

- براي اولين بار در يك پيك‌نيك، دستگاه راديويي را ديدم كه با باطري كار مي‌كرد و البته جعبه بزرگي هم داشت.
- در قديم، برنامه‌اي بود به نام «شهري در دل شهر ما» كه ضياءالدين شادمان آن را اجرا مي‌كرد.
- مرحوم اسدالله پيمان كه گوينده برنامه‌هاي خبري بودند.
- يك آغاز آرام و كوچك، رفتن به اوج و دوباره آمدن به يك سطح متوسط.

*** 
رسول نجفيان، بازيگر و كارگردان: رسانه‌اي كه ماندگار مي‌ماند

- در سالهاي بچگي ما چون برق نبود در خانه‌ها عملاً راديو هم نبود و ما يك همسايه مسيحي داشتيم كه به خانه‌شان مي‌رفتيم و به راديو گوش مي‌داديم.
- گل‌ها و داستان‌هاي شب.
- مرحوم ماني و ژاله علو.
- خوش به حال رسانه‌اي كه ماندگار مي‌ماند و راديو اين رسانه است.

***
سروش صحت،  فيلمنامه‌نويس: راديو هنوز جذاب است

- حدود سه يا چهار ساله بودم كه براي اولين بار دستگاه راديو را ديدم، يك راديوي لامپي روميزي بود.
- قصه‌هاي شب و جاني دالر.
- مرحوم بنان و مؤذن‌زاده اردبيلي، صداي اين دو استاد هميشه در گوش من هست.
- يك زماني تلويزيون براي راديو جشن مي‌گرفت. به نظرم راديو هنوز و پس از   67 سال جذابيت خودش را دارد.

***
مهراب قاسم‌خاني، فيلمنامه‌نويس و طراح صحنه: راديو كمي عقب مانده است

- يك راديو كوچك مشكي بود كه متعلق به پدرم بود. البته پدرم بزرگم هم يك راديوي قديمي تك موجي داشت.
- صبح جمعه با شما.
- تمامي افرادي كه در برنامه صبح جمعه با شما فعاليت داشتند.
- احساس مي‌كنم راديو نسبت به رسانه‌هاي ديگر كمي عقب مانده است و بايد از اين جهت تلاش بيشتري داشته باشد.

***
ارژنگ اميرفضلي، بازيگر تئاتر، سينما و تلويزيون: راديو، همانند آسماني صاف است

- زمان كودكي‌ام بود كه راديو را ديدم و به واسطه برنامه قصه‌هاي شب كه پدرم اجرا مي‌كردند توانستم با راديو ارتباط برقرار كنم. حدواً 30سال پيش.
- قصه‌هاي شب و شما و راديو (صبح جمعه).
- مرحوم مقبلي.
- آسماني صاف با چند لكه ابر خوشگل (زيبا).

***
منصور ضابطيان، منتقد و روزنامه‌نگار: راديو خواهر من است

- چون به سالهاي خيلي دوري برمي‌گردد خاطرم نيست ولي قديمي‌ترين تصويري كه از راديو دارم برنامه گلهاي رنگارنگ است.
- برنامه گلهاي رنگارنگ.
- از قديمي‌ترها. حيدر صارمي (صداي جاني‌دالر) و از جديدي‌ها جواد آتش‌افروز. البته براي من هميشه دسته‌اي از گوينده‌ها و مجريان ماندگار بوده‌اند و نمي‌توانم شخص خاصي را انتخاب كنم.
- راديو خواهر من است. چون هميشه در كنارم هست و هميشه به آن فكر مي‌كنم.

***
مرتضي حيدري، مجري بخش خبري22:30: هيچ چيز جاي راديو را نمي‌گيرد

- راديوي ما يك راديو، ضبط كوچك سوني بود كه در خانه‌مان بود و سال‌هاي قبل از مدرسه، سر صبحانه برنامه‌هاي آن را گوش مي‌كردم و چون صبح‌ها تلويزيون برنامه نداشت، راديوي ما هميشه روشن بود.
- راه شب و صبح جمعه با شما.
- مرحوم حسين نادري.
- قضاوت كردن در مورد راديو كار ساده‌اي نيست. به نظرم راديو يك رسانه فوق‌العاده است. تصور اكثر مردم اين است كه با آمدن رسانه‌هاي جديدتري مانند تلويزيون، اينترنت و... نقش راديو كمرنگ شده است. ولي اين‌گونه نيست. هيچ چيز  جاي راديو را نمي‌گيرد. راديو يك ابزار هميشه در دسترس است.

***
اميرحسين مدرس، مجري و خواننده: راديو به خوبي ارتباط برقرار مي‌كند

- در زمان قبل از انقلاب  راديو سخنراني‌هاي آقاي راشد را پخش مي‌كردند كه هنوز هم صداي مرحوم راشد در ذهن من هست و من از اين طريق با راديو ارتباط برقرار كردم.
- برنامه صبح جمعه با شما و گلهاي رنگارنگ، قصه‌هاي شب و ماجراهاي جاني‌ دالر.
- مرحوم رامين فرزاد، امير نوري، مرحوم كيان، داريوش كاردان، مرحوم نوذري و  رشيد كاكاوند.
- راديو در اين چند سال توانسته به خوبي با مردم ارتباط برقرار كند.

***
محمدرضا شهيدي‌فر، مجري: رسانه، لذت و كار

- به طور مشخص يادم نيست و در سال‌هاي انقلاب پدرم يك راديو خريده بودند و من از آنجا  با راديو آشنا شدم.
- سلام صبح به خير. صبح جمعه با شما. گفت‌وگوي آقاي ميرفخرايي.
- مهران دوستي، پريچهر بهروان، جواد آتش‌افروز، امير نوري و رضا صفدري.
- راديو رسانه لذتبخشي است هم شنيدن آن و هم كار برنامه‌سازي در آن.

***
رضا رشيد‌پور، مجري دوران سپري شده راديو:

- يك راديوي دو موج بود.
- قصه‌هاي ظهر جمعه و ساعت به وقت جواني
- صداي مريم نشيبا
- يكي، دو سال است كه راديو دوران اوجش را سپري مي‌كند.

تاریخ درج: 26 اردیبهشت 1386 ساعت 15:37 تاریخ تایید: 26 اردیبهشت 1386 ساعت 16:54 تاریخ به روز رسانی: 22 مرداد 1388 ساعت 14:51
 
تمامی حقوق این سایت متعلق به موسسه همشهری است